Trump'in Yardimcisi Walt Nauta Gizli Belgeler Davasinda Hakkindaki Suçlamalari Reddetti

ABD’nin eski Baskani Donald Trump’in yardimcisi Walt Nauta, Trump’in Florida’daki malikanesi Mar-a-Lago’dan çikan gizli belgelerle ilgili davada hakkindaki 6 suçlamayi reddederek suçsuz oldugunu iddia etti.



ABD’nin eski Baskani Donald Trump’in yardimcisi Walt Nauta, Trump’in Florida’daki malikanesi Mar-a-Lago’dan çikan gizli belgelerle ilgili davada Miami’daki bir federal mahkemede hakim karsisina çikti. Hakkinda adaleti engelleme, devlete ait gizli belgelerin saklanmasinda yardim, yataklik ve yanlis beyan gibi 6 suçlama yöneltilen Nauta, mahkemede hakkindaki tüm suçlamalari reddederek suçsuz oldugunu iddia etti. Mahkemenin ardindan Nauta ve avukatlari gazetecilerin sorularina yanit vermeden mahkemeyi terk etti. Nauta, suçlu bulunmasi halinde 20 yila kadar hapis cezasi ile karsi karsiya kalabilir.

Gizli belge davasi

Trump’in malikanesinde 8 Agustos 2022’de FBI tarafindan yapilan aramada devlete ait yaklasik 100 gizli belge bulunmus ve olayla ilgili sorusturma baslatilmisti. Sorusturma kapsaminda hazirlanan iddianamede Trump’a 37 agir suçlama yöneltilmisti. Trump, 13 Haziran’da Miami’de hakim karsisina çikmis ve hakkindaki 37 ayri suçlamanin tümünü reddetmisti.

Trump, 4 Nisan’da da New York’ta yetiskin film oyuncusu Stormy Daniels’e 2016 Baskanlik seçimleri sirasinda "sus payi" ödedigi suçlamasiyla hakkinda açilan dava kapsaminda hakim karsisina çikmisti. Trump, durusmada kendisine yöneltilen suçlamalari dinledikten sonra 34 suçlamanin tümünü reddetmisti.

Öte yandan Trump, hem federal hem de eyalet mahkemelerinde suçlamalarla karsi karsiya kalan tarihteki ilk ABD baskani olarak kayitlara geçti.
Kaynak: İHA