Mersin Mut'ta Dogan Güzellik Açiklamasi Karaeksi Mesire Alani

İçel’in Mut ilçesinde yer alan Karaeksi Mesire Alani dogal güzelligi ile dikkat çekerken, her zaman oldugu gibi simdiler de de misafirlerini agirlamaya devam ediyor.

Mersin Mut'ta Dogan Güzellik Açiklamasi Karaeksi Mesire Alani
Mut Doga Koruma ve Milli Parklar Mühendisligi hizmet alaninda bulunan Karaeksi Mesire Yeri, Orman Bakanligi’nca Milli Park ilan edilen dinlenme yeri olarak hizmet veriyor. 5 hektarlik alanda, günübirlik piknik alani olan dere kenarinda doga harikasi yer haftanin her günü ziyaretçilerini misafir ediyor. Tamamen çinar ve kizilcam agaçlariyla kapli alan için tüm hazirliklarin yapilarak ihaleye verilmesi için bakanliga müracaat edildigi ve olur raporu geldikten sonra özel sektöre ihaleye verilecegi bildirildi.

Ilçeye gelenlerin ugrak yerleri arasinda bulunan Karaeksi Mesire alanina Kurban Bayraminda 2 binin üzerinde ziyaretçi geldigi de ifade edildi.

Bölgeyi gezmeye gelenlerden Cengiz Durmaz, “Güzel ve harika bir mesire alani. En kisa zamanda ihaleye verilirse daha da güzel olacak. Su an ihale asamasinda oldugu için lokantasinin da kapali olmasi üzücü. Ziyaretçilerin beklentisi biran önce açilmasidir. Herkese gelip gezmelerini tavsiye ediyoruz. Buranin tanitiminin daha da iyi yapilmasini bekleriz” dedi.

Gurbetçilerden Ibrahim Ari ise “Mut ilçesi halkindan biri olarak yurt disinda çalismaktayim memleketime gelerek ilk ziyaret ettigim yer burasi. Inanin doga güzelligine hayretler içinde kaldim. Bütün özelligini kaybetmemis bir görünümü var. Burasi gezilmeye deger ve harika bir yer” diye konustu.

Kaynak: İHA