Küçükçekmece'de Lise Adaylarina Danismanlik Destegi

Küçükçekmece Belediyesi, Liselere Geçis Sistemi Sinavi (LGS) sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan ögrencilere ücretsiz tercih danismanligi hizmeti vermeye basladi.

Küçükçekmece'de Lise Adaylarina Danismanlik Destegi
Egitimde firsat esitligini saglamak amaciyla hayata geçirilen danismanlik hizmeti, ilçedeki 5 noktada 19 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Böylelikle ögrenciler alaninda uzman egitmenlerle yüz yüze görüserek en dogru tercihi yapabilecek.

“Tercih döneminde ögrencilerimizi yalniz birakmiyoruz”

LGS sürecinde tüm ögrencilere basarilar dileyen Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi, “Küçükçekmeceli ögrencilerin yetenek, ilgi ve puanlari göz önünde bulundurularak, en iyi sekilde tercih yapmalari ve geleceklerine yönelik en dogru adimi atmalari konusunda destek vermeyi amaçladik. Bu anlamda yasamlarinin bu önemli yol ayrimlarindan biri olan tercih döneminde ögrencilerimizi yalniz birakmiyoruz. LGS sürecindeki tüm ögrenciler ve ebeveynleri, bilgi evlerimizdeki tercih noktalarindan ve alaninda uzman egitmenlerden danismanlik hizmeti alabilirler” diye konustu.



Danismanlik hizmeti, 19 Temmuz’a kadar devam edecek

Küçükçekmeceli ögrenciler Cennet, Halkali, Sefaköy, Mehmet Akif ve Kanarya Bilgievlerinde 19 Temmuz’a dek hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasinda alaninda uzman danismanlarla bir araya gelerek tercihlerini yapabilecek.

Merkezlerde, tercih islemlerinin nereden ve nasil yapilabilecegi, okul seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu Imam Hatip Liseleri ve proje okullari ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri hakkinda bilgi verilecek.
Kaynak: İHA