Enkaz Kentte Tütündeki Verimlilik Çiftçiyi Mutlu Etti

Depremin vurdugu Hatay’in bereketli Amik Ovasi’nda tütünde ilk kirim gerçeklestirildi ve verimlilik çiftçiyi mutlu etti.

Enkaz Kentte Tütündeki Verimlilik Çiftçiyi Mutlu Etti
Kahramanmaras merkezli depremlerde en büyük hasar Hatay’da meydana gelmisti. Enkaz kente dönen Antakya’da vatandaslar, hayatlarini idame ettirebilmek için üretmeye devam ediyor. Bereketli Amik Ovasi’nda çok sayida tarim ürünü yetistiriliyor ve Türkiye’nin dört bir yaninda ve yurt disina gönderiliyor. Amik Ovasi’nin bereketli topraklarinda yetisen tütünde de ilk kirim gerçeklesti ve verimlilik çiftçiyi mutlu etti. Haziran ayinin son günlerinde baslayan kirimin 2 ay daha devam etmesinin beklendigi belirtildi.

“Tütün ektik, yeni mahsullerimiz güzel ve bayagi verimli”

Mahsullün verimli oldugunu ve tütünde kirimin 2 ay daha devam edecegini dile getiren Çiftçi Abdulkadir Almaz, “Depremde biraz yiprandik ama devletimiz sayesinde sükür atlattik ve ayaktayiz. Tütün ektik, yeni mahsullerimiz güzel ve bayagi verimli. Depremden dolayi toplamakta geç kaldik ama hasattan memnunuz. Fiyatlar belli oldugunda daha mutlu olacagiz. 2 ay oldu ekeli, tütünde kirim 2 ay daha sürer. Depreme ragmen durmadik, yola devam ettik. Ailecek çalisiyoruz, amele bulamiyoruz. Bu sene amele sikintimiz var depremden dolayi. Bunu kurutmaya aliyoruz, askida. Sonra da sirketlerimiz Izmir’den geliyor ve teslim ediyoruz. Paramizi aliyoruz, paramizi aldigimizda seviniyoruz tabi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA