ADÜ Tip Fakültesi Hastanesi'nde Lavabolar Kullanilamaz Hale Geldi
Aydin’da 1993 yilindan kurulan ve yaklasik 27 yildir hizmet veren Adnan Menderes Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’nde lavabolar kirlilik ve bakimsizlik nedeniyle kullanilamaz hale geldi. Sifa bulmak için geldikleri hastanede hastalik bulmaktan korktuklarini belirten hasta ve hasta yakinlari Rektör Prof. Dr. Bülent Kent’ten yardim istedi.

Aydin’da Adnan Menderes Üniversitesi Tip Fakültesi bünyesinde hizmet veren hastanede vatandaslar lavabolarda kullanacaklari hijyen malzemelerini kendileri yanlarinda tasimak zorunda kaliyor. Hastanedeki lavabolarda tuvalet kagidi bulunmadigi gibi pislikten dolayi lavabolarin kullanilamayacak durumda oldugunu belirten hasta ve hasta yakinlari, Üniversite Rektörü ve hastane yöneticilerini bir haftaligina hasta ve yakinlarinin kullandigi tuvaletleri kullanmaya davet etti.
“Parasiz randevu almak imkansiz hale geldi”
Parasiz saglik hizmeti almanin imkansiz hale geldigi ADÜ Tip Fakültesi Hastanesi’nde para ödemelerine ragmen aldiklari hizmetin kalitesizliginden dert yanan vatandaslar “ADÜ Tip Fakültesi Hastanesi’nde parasiz saglik hizmeti almak imkansiz hale geldi. Normal sartlarda sosyal güvencesi ile saglik hizmeti almak isteyen bir kisiye aylar sonrasina randevu veriliyor. Parasi olanlar ise ayni gün içinde randevu aliyor. Hastanede tedavi olmak isteyenler ise elini yikayacagi sabundan tuvalette kullanacagi peçeteye kadar her seyi yaninda tasimak zorunda. Aksi halde hijyen kurallarina uymadigi için tedavi olmak isterken enfeksiyon kapacak” diyerek üniversite yönetimini duyarsizlikla suçladi.
“Hazirliksiz gelenler birbirinden peçete ve sabun dilenmek zorunda kaliyor"
Acil ameliyat olmasi gerektigi için ADÜ Tip Fakültesi Hastanesi’ne yatisi yapildigini belirten hastalardan M.A. hastaneye hazirliksiz gelen hasta ve hasta yakinlarinin acil tuvalet ihtiyaci sirasinda adeta birbirinden tuvalet kagidi ve sabun dilendigini belirterek “Durum o kadar sikintili ki, yaklasik 4 aydir tebrik ziyaretlerini kabul eden Üniversite’nin Rektörü’nün makaminin az ilerisindeki hastaneyi bir denetlemesini bekliyoruz. Tuvaletlerin pek çogu çalismadigi gibi bazi odalarda elektriklerde de sikinti var. Hastanenin 2. katinda bulunan 246 nolu odada telefon isigi ile damar yolu açmaya çalistiklarini gözümle görüp sahit oldum" diye konustu.
“Hasta ameliyatta iken dekont isteniyor”
Hastanede paradan baska hiçbir seyin geçmedigini de ileri süren M.A. "Ameliyat için hastami içeri aldilar. Ben hastamin ameliyattan çikmasini beklerken bir görevli gelip ‘Vezneye 4 bin 56 TL yatirip dekontu bana getirmeniz gerekiyor. Ben de içeriye sunacagim’ dedi.
Ne yapacagimi sasirdim. Kredi karti ile parayi yatirip dekontu sunduktan sonra hastamin ameliyati yapildi. Bu ameliyatin yapilacagi önceden belli olmasina ragmen hasta ameliyat masasinda iken hasta yakinindan para istenmesine anlam veremedik” diyerek yasadiklarina tepki gösterdi.
