Sosyal Uyum Etkinliginde Çocuklar Kaynasti

İçel Büyüksehir Belediyesi ve Uluslararasi Göç Örgütü is birliginde, çogunlugu daha önce sinemaya gitmemis çocuklar için etkinlik düzenlendi. Atgirmez Kadin ve Çocuk Atölyesi’nde egitim alan ve aralarinda göçle gelen çocuklarin da oldugu bir grup ögrenci, sinemada ilk kez film izlemenin ve hamburger yemenin keyfini yasadi.

Sosyal Uyum Etkinliginde Çocuklar Kaynasti
Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi’nin, Uluslararasi Göç Örgütü’yle yürüttügü ve göçmen topluluklara hizmet veren Sosyal Uyum Merkezi tarafindan düzenlenen etkinlik sayesinde, çocuklar farkli bir deneyim yasadi. Saya Park AVM’de yapilan etkinlige 5-8 yas arasi yaklasik 30 çocuk katilim sagladi. Ilk olarak vizyonda olan ‘Kaptan Pengu ve Arkadaslari 3’ filmini izleyen çocuklardan bazilari, sinema salonunu görünce saskinligini gizleyemedi. Filmi ilgiyle ve kahkahalarla izleyen çocuklar, eglenceli dakikalar yasadi. Çocuklara sinemanin ardindan, yemek katinda hamburger ikrami yapildi.

Büyüksehir Belediyesi olarak, özellikle dezavantajli bölgedeki çocuklara yönelik sosyal etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bagli Atgirmez Kadin ve Çocuk Atölyesi’nin sorumlu ögretmeni Ela Canbolat, çocuklarin daha önce okulda, atölyede veya açik havada film izlediklerini, ancak AVM ortaminda bunu ilk kez yasadiklarini ifade etti.

Kaynasma etkinliginin, çocuklari çok heyecanlandirdigini da belirten Canbolat, “Çocuklar otobüse bindikleri andan itibaren filmin ismini duyunca, göç eden arkadaslariyla burada kaynasacaklarini ögrenince çok heyecanlandilar. Buraya geldiler, tanistilar. Birlikte içeride film izlediler ve ardindan da hamburgerlerini yediler. Bu etkinlikle çocuklar arasinda uyum saglamada onlara yardimci oluyoruz” ifadelerini kullandi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi’nda sosyal hizmet uzmani olarak görev yapan Yusuf Yazgi ise bu tür etkinliklerin sosyal uyumu saglama amaci tasidigini belirterek, “Bugün sinema etkinligimize Atgirmez Kadin ve Çocuk Atölyesi’nden geldiler. Sosyal uyum faaliyetlerimiz, sinema etkinligimiz disinda çocuklarimiz için ritim ve çizim atölyeleri, bowling turnuvasi gibi etkinliklerle devam edecek” dedi.

Etkinlige katilan ve sinemada film keyfini yasayan çocuklardan Azize Karaçali, “Çok güzel bir gündü. Ilk kez sinemaya geldim. Ayrica ilk kez AVM’ye geldim, ilk kez yürüyen merdivene bindim ve ilk kez hamburger yedim. Içerisi çok güzeldi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA