Rehin Aldiklari Adami Dövüp Kayda Alan Saniklara 20 Yil Hapis Talebi

Bursa’da zorla alikoyduklari yasli adami saatlerce tekme tokat döven kisiler, o anlari ise cep telefonu ile kayda aldi. Sahsi ‘Kulagini keseriz’ diyerek tehdit eden kisiler hakkinda 20’ser yil hapis talebiyle dava açildi.

Rehin Aldiklari Adami Dövüp Kayda Alan Saniklara 20 Yil Hapis Talebi
Bursa’da insaat ustasi Cengiz B. (54), geçtigimiz aylarda M.K. ve A.D.U.’nun islettigi firmadan araç kiraladi. Araci teslim eden Cengiz B. ile M.K. ve A.D.U. arasinda ‘Kaza yapmissin’ iddiasiyla çikan küfürlü tartisma husumete döndü. M.K. ve A.D.U., ortak arkadaslari olan Y.E.K.’den Cengiz B. ile bulusma saglamalarini istedi. Y.E.K. ile arkadasi M.V., is bahanesiyle Cengiz B.’yi yanlarina çagirdi. Kendi ofisinde görüsmek istedigini söyleyen Y.E.K., Cengiz B. ile otomobile dogru yöneldi. Bu sirada ellerinde biçakla bekleyen M.K. ve A.D.U., Cengiz B.’yi zorla otomobile bindirip kendi ofislerine götürdü.

Bayilana kadar dövüp cebindeki parayi gasp ettiler

M.K. ve A.D.U., ofislerine getirdikleri Cengiz B.’yi kulagini kesmekle tehdit edip darp etti. M.K. ve A.D.U, Cengiz B.’nin burnunu ve gözlerini havlu ile kapatip agzina su dökerken, M.V. o anlari cep telefonuyla kaydetti.

Müzik açarak bir süre Cengiz B.’yi tekme tokat döven M.K. ve A.D.U, Cengiz B.’nin cebindeki bin 300 lirayi da gasp etti. Yapilan iskenceye daha fazla dayanamayan Cengiz B., bir süre sonra bayildi. Kisa bir aradan sonra Cengiz B. kendine geldi. M.K. ve A.D.U., yüzüne maske takip darp ettikleri Cengiz B. ile fotograf da çekindi. Saatlerce iskence yaptiklari Cengiz B.’ye tatli yedirip, çay ile su içiren ikili, "Bize 25 bin lira getireceksin. Aksi halde bu görüntüleri sosyal medyada yayinlariz" diyerek Cengiz B.’yi tehdit etti. Evine gitmesi için Cengiz B.’ye taksi çagiran M.K. ve A.D.U., ücreti de ödeyip evine gönderdi.

Polis merkezine gidip sikayetçi oldu

Bindigi taksi ile polis merkezine giden Cengiz B, sahislardan sikayetçi oldu. Çalisma baslatan polis, M.K., A.D.U., Y.E.K. ve M.V.’yi gözaltina aldi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden M.K., A.D.U. ve M.V. tutuklanirken, Y.E.K. ise serbest birakildi. Süpheliler hakkinda Bursa 8’inci Agir Ceza Mahkemesi’nde ’cebir, tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilmak’, ’birden fazla kisi tarafindan gece vakti silahla yagma’, ’özel hayatin gizligini ihlal ve santaj’ suçlarindan 20 yila kadar hapis cezasi talebiyle dava açildi.

"Darptan dolayi ayagim tutmuyor"

Yargilanmasina baslanan saniklar, hakim karsisina çikti. Saniklar, müsteki ve taraflarin avukatlarinin hazir bulundugu durusmada magdur olarak ifade veren Cengiz B., "Beni en fazla M.K. dövdü. Canimi çok acitti. Aldigim darbeler sonucu neredeyse bir ayagim tutmuyor. Yürümekte zorluk çekiyorum. En çok M.K.’dan sikayetçiyim" dedi.



"Tatliya baglayip helallestik"

Durusmada savunmai yapan M.K. ise sirketlerinden otomobil kiralayan Cengiz B. ile aralarinda tartisma çiktigini belirterek, "Bana hakaret ve küfürler etti. Onun söylemlerini esim ve çocuklarim da duydu. Kendisine kötü davranmadim. Olay aksami bir araya geldik, aramizda helallestik. Bunun üzerine ona tatli ve çay ikram ettim. Hatta taksi çagirip, parasini da cebine vererek öpüserek ayrildik. Ama o bizi gidip polise sikayet etti. Gasp edecek insanlar degiliz. Suçlamayi kabul etmiyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA