Esrefpasa Hastanesi Akupunktur Ve Hipnoz Tedavisine Basladi

Izmir Büyüksehir Belediyesi Esrefpasa Hastanesi, hizmet agini genisleterek akupunktur ve hipnoz tedavisine basladi. Hastalarin tedavi sürecini tamamlayici nitelikte uygulamalarin oldugu poliklinikler randevuyla hizmet verecek. Vatandaslar, özel hastanelere oranla daha düsük olan Saglik Bakanligi’nin belirledigi ücretleri ödeyerek tedavi olabilecek.

Esrefpasa Hastanesi Akupunktur Ve Hipnoz Tedavisine Basladi
Izmir Büyüksehir Belediyesi Esrefpasa Hastanesi hizmet agini genisletti. Saglik Bakanligi’nin ruhsatlandirmasiyla Esrefpasa Hastanesi bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayici Tip Uygulamalari (GETAT) birimi kuruldu. Bakanliktan egitim alan uzman doktorlar, GETAT biriminde binlerce yillik geçmisi olan ve Bati tibbiyla entegre olmus akupunktur ve hipnoz polikliniginde tedaviye basladi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden tebliglerle belirlenen ücret karsiliginda hizmet verecek poliklinikte vatandaslar, özel hastanelere göre çok daha uygun fiyata tedavi olabilecek.

“Medikal tibbinin tedavisine tamamlayici bir destek”

Izmir Büyüksehir Belediyesi Esrefpasa Hastanesi bünyesinde akupunktur tedavisi uygulayan Uzman Doktor Seda Irer, “GETAT ünitesi Saglik Bakanligi’nin Geleneksel ve Tamamlayici Tip Uygulamalari Yönetmeligi’nde geçen akupunktur uygulamalarini gerçeklestirecegimiz bir ünite. Akupunktur, vücuttaki belli noktalari igneler yoluyla uyararak tedavinin yapildigi bir uygulama. Öncelikli olarak kisiyle ön görüsme yoluyla yöntemden fayda görüp görmeyecegi ve kaç seans tedavi görmesi gerektigine karar veriliyor. Yaklasik bir saate varan seanslar yapiliyor. Kendi medikal tibbinin yani sira tamamlayici bir destek olarak sürecin devam ettigi bir uygulama” diye konustu.



“Akupunktur sigarayi birakmada destek tedavisi olarak uygulaniyor”

Irer, akupunkturun yönetmeligin belirttigi belirli hasta gruplarinda uygulandigini belirterek, “Bas agrilari, kas iskelet sistemi agrilari, sindirim sistemi sorunlari, uykusuzluk, anksiyete ve kaygi gibi problemlerde uygulanabiliyor. Obezite ve kilo verme, sigarayi birakma gibi durumlarda sorun yasayan hastalar için destek tedavisi olarak da kullanilabiliyor. Çok basarili sonuçlar elde edilebiliyor. Ayrica kronik hastaligi olan kisilerin yasam kalitelerini ve genel iyilik hallerini arttirmak için de uygulanabiliyor. Yüz güldürücü sonuçlar elde ediliyor. Bizler de Esrefpasa Hastanesi hekimleri olarak bu hizmeti verebilmekten çok mutluyuz” dedi.



“Izmir için güzel bir kazanç”

Esrefpasa Hastanesi’nde fizik tedavi uzmani olarak çalisan Uzman Doktor Aysegül Tubay, “Saglik Bakanligi uzun süren hipnoz egitimleri veriyor. Bunun sonucunda hipnoz uygulayicisi olabiliyorsunuz. Hipnoz, hastanin gözlerini kapatarak bazi konularda imgelemeyi saglamasina destek olan bir uygulamadir. Derinlerde bulunan mevcut bilgilerin yeniden islenmesini saglar. Travma tedavisinde de kullanilarak hastanin önündeki ciddi blokajlari kaldirmaya fayda sagliyor. Hastanemiz ve Izmir için güzel bir kazanç oldu” dedi.



Randevu sistemiyle hizmet verecek

Akupunktur ve hipnoz tedavisi için randevu almak gerekiyor. Tedavi plani hekimler ile ön görüsme yapilarak belirleniyor. Esrefpasa Hastanesi’nin ilk kayit biriminden gereken bilgiye ulasilabiliyor.
Kaynak: İHA