Depremin Vurdugu Dogansehir'de Yaralar Sariliyor

Kahramanmaras merkezli depremlerde etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da yaralar sariliyor. Depremlerde alt ve üst yapisi agir hasar alan Dogansehir’de çalismalar ise araliksiz devam ediyor.

Depremin Vurdugu Dogansehir'de Yaralar Sariliyor
Depremin büyük yikim olusturdugu Malatya - Dogansehir’de yaralarin sarilmasi için baslatilan çalismalar araliksiz sürüyor.

Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan Mart ayinda yapimina baslanilan kalici konutlarin ilk etabinda sona gelindigi ilçede Dogansehir Belediyesi ekiplerinin saha çalismalari da kesintisiz devam ediyor. Depremlerde alt yapisi büyük oranda tahrip olan Erkenek Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Dogansehir Belediye Baskani Durali Zelyurt bölgedeki altyapi çalismalarina malzeme destegi sagladi.

Bölgede çiftçilik yaparak geçimlerini saglayan vatandaslarin üretime devam etmeleri için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini kaydeden Baskan Zelyurt, ”6 Subat depremlerinde ilçemiz Dogansehir çok ciddi hasar aldi. Maalesef en büyük can kaybini da Erkenek Mahalle’mizde yasadik. Tekrar hayatlarini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet diliyoruz. Bundan sonra bölgede yapacagimiz isler depremle birlikte hasar alan ilçemizi ayaga kaldirmak. Bu çerçevede Erkenek Mahallemizde çiftçilerimizden gelen sulama boru talebi için çalismalari baslattik. Bugünde 750 metreden olusan borularimizin ilk partisini bölgeye ulastirdik. Benzer çalismalarimiz ilçe genelinde sürmekte. Bu çalismalar bir ekip isidir ben belediye meclisi üyelerimiz, mahalle muhtarlarimiza ve vatandaslarimiza tesekkür ediyorum. Insallah daha güzel günler bizleri bekliyor” dedi.

Kaynak: İHA