Burhaniye Belediyesi'nde En Düsük Isçi Maasi 18 Bin 625 Lira Oldu

Burhaniye Belediyesi ve Burhaniye Belediyesi Personel A.S, DISK/Genel-Is Sendikasi ile birlikte yürürlükte olan 2023-2024 toplu is sözlesmesinin ilk 6 aylik güncellemelerini belirledi. Bu güncelleme sonucunda, Burhaniye Belediyesi’nde çalisan isçilerin en düsük maasi sosyal yardimlarla beraber yüzde 70 oraninda arttirildi.

Burhaniye Belediyesi'nde En Düsük Isçi Maasi 18 Bin 625 Lira Oldu
Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, yapilan açiklamada belediye personelinin maddi ve manevi olarak destekçisi olduklarini vurgulayarak, emek ve alin terinin büyük bir deger tasidigini ifade etti.

Baskan Deveciler, tüm personellerle birlikte büyük bir aile olduklarini ve ilk 6 aylik maas güncellemesinin tüm çalisanlara hayirli ve ugurlu olmasini temenni etti. Deveciler, "Burhaniye’mizi güzellestirmek için hizmet üretmeye çalisiyoruz. Bu hizmetleri üretirken, çalisanlarimizin da hak ettiklerini alabilmeleri için elimizi tasin altina koyup elimizden gelenin fazlasini yapmak için çabaliyoruz. Enflasyona karsi çalisma arkadaslarimizi ezdirmemeye kararliyiz. Toplu Is Sözlesmesinde emegi geçen tüm arkadaslarima tesekkür ediyor, sözlesmenin hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum" seklinde konustu.

Güncelleme sonucunda, isçilerin en düsük maasi sosyal yardimlarla beraber yüzde 70 oraninda arttirildi ve en düsük isçi maasi 18 bin 625 liraya yükseldi.
Kaynak: İHA