Bosnak Turistlerin Alisveris Rotasi Edirne Oldu

Türkiye’nin çesitli bölgelerinde tatillerini tamamlayan Bosna Hersekli turistlerin Istanbul’dan sonraki duragi Edirne oldu.

Bosnak Turistlerin Alisveris Rotasi Edirne Oldu
Yaz tatillerini geçirmek üzere tur otobüsleri ile geziye çikan Bosna Hersekli turistler, dönüs yolunda Edirne’de mola verdi. Kentin tarihi alanlarini dolasan turistler,

bol bol alisveris de yapti. Izmir ve Istanbul’dan sonra Edirne’ye gelen Bosna Hersekli turistler, özellikle Selimiye Camii’ne hayran kaldi. Bosna Hersek’in Travnik kentinden geldikleri ögrenilen turistler, özellikle baklava, helva, zeytinyagi ve tekstil ürünleri aldilar.

Hasan Belegiç, "Ülkeniz çok güzel. 10 günlük tatile geldik ailece, önce Izmir’e denize gittik. Yemekler çok güzel, hava, deniz, her sey çok güzel. Bugün Edirne’de önce Selimiye Camii’nde namazimizi kildik. Biraz alisveris yaptik. Baklava, helva ve bir seyler daha aldik. Türkiye’yi çok seviyorum” dedi.

Ailece tatil yaptiklarini söyleyen Amela Belegiç, "Burada her sey çok güzel ve uygun. Ilk defa geldigimiz Türkiye çok güzel. Yine gelecegiz. Ülkenizi çok sevdik. Türk insanini çok seviyoruz. Giyecek ve yiyecek biraz bir seyler aldik” dedi.



"Cumhurbaskani Erdogan’i davet ediyorum"

Selimiye Camii’ni ziyareti sirasinda Müslüman oldugunu söylemesi üzerine camideki yetkilinin kendisine Kur’an-i Kerim hediye ettigini belirten Presta Cipka, kendilerine tesekkür etti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i çok sevdigini de belirten Cipka, "Cumhurbaskani Erdogan’i çok seviyorum. Erdogan’i özellikle ülkemize ve evime davet ediyorum. O çok düzgün ve iyi bir insan. Ülkemize geldiginde özellikle evime misafir olmasini istiyorum" dedi.

Edirne’den yaptiklari alisverisleri ve esyalarini bagaja yerlestiren Bosna Hersekli turistler, daha sonra tur otobüsüne binerek kentten ayrildi.
Kaynak: İHA