Yerel Yönetimler Egitim Kurulu Bayrakli'da Toplandi

Izmir’deki yerel yönetimlerin egitim faaliyetlerini gelistirmek ve belediyeler arasinda koordinasyonu saglamak için kurulan IBB Yerel Yönetimler Egitim Kurulu, “Okul Öncesi Egitim” temasiyla bu kez Bayrakli’da toplandi. Bayrakli’ya özgü gelistirilen egitim modeli BEMO anlatildi ve model katilimcilarin begenisini topladi.

Yerel Yönetimler Egitim Kurulu Bayrakli'da Toplandi
Izmir Büyüksehir Belediyesi öncülügünde kurulan Yerel Yönetimler Egitim Koordinasyon Kurulu, Kemalpasa ve Torbali’nin ardindan üçüncü toplantisini Bayrakli Belediyesi ev sahipliginde gerçeklestirdi. Havuz Restoran’da bir araya gelen üyelere, Bayrakli Belediyesinin anaokullarinda uygulanan ve Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen Bayrakli Egitim Modeli anlatildi. Toplumsal, sosyal, ekonomik ve kültürel adalete dayali katilimci, demokratik ve adil egitim modeli olan BEMO büyük begeni topladi. Bayrakli Belediyesinin egitim çalismalari ile ilgili video gösterimi de yapildi.

Etkinligin açilis konusmasini yapan IBB Egitim Koordinasyon Kurulu Baskani Aytekin Sözen, “Izmir’in egitim analizini yaparak nerede ne var bilmek ve ona göre projeler üretip, egitim faaliyetleri yürütmek istiyoruz. Tüm ilçelerimizin yerel yönetimleriyle koordine halindeyiz. Tek hedefimiz var; gelismis bir kent ve gelismis bir ülke olmak. Bunu yerel yönetimlerle yapmak istiyoruz. Bu noktada Bayrakli Belediyesinin çalismalarini da gururla takip ediyoruz. Diger ilçelerimize de örnek olmali ve bir ilçemizdekini baska ilçelerimize de yaymaliyiz. O nedenle bir aradayiz. Okul öncesi egitim kurumlari, dijital arsiv, egitim alaninda kent envanteri gibi çalismalarla kentimizi egitimde ileriye tasiyacagiz" dedi.

Bayrakli’daki egitim çalismalarini anlatan Bayrakli Belediyesi Baskan Yardimcisi Osman Çagri Sahin de, “Bayrakli Belediye Baskanimiz Serdar Sandal öncülügünde Izmir’in 200 ögrenci kapasiteli en büyük ve en donanimli anaokulunu Bayrakli’da açtik. Açacagimiz üçüncü okul öncesi egitim kurumu ile ögrenci kapasitemizi 500’e çikarmis olacagiz. Amacimiz; Bayrakli’ya özgü egitim modelimiz ile mahalle okullari olusturarak, sosyal adaleti saglamakti ve bunu basarmanin mutlulugunu yasiyoruz; ayrica yaklasik bin ögrenci kapasiteli Sosyal Etkinlik Merkezimiz ile lise ve üniversite sinavlarina hazirlanan ögrencilerimize ücretsiz kurs imkani sunuyoruz. Ulasim ve ögle yemek destegi de veriyoruz. Bunun yaninda pandemi döneminde online egitime geçen ilk kurum olduk. Sonrasinda bu egitimleri TVBEK projemizle önce bir televizyon kanali sonrasinda da Youtube’a tasidik. Kisacasi Bayrakli’da her ögrencimizin anaokulundan üniversiteye kadar yanindayiz; çünkü bu egitimci Baskanimiz Serdar Sandal’in önemle üzerinde durmamiz için biz bürokratlara verdigi net bir talimattir ve çocuklarin egitimi Baskanimiz Serdar Sandal’in en hassas noktasidir. Bizler de egitimciler olarak çocuklarimiz için en iyisini yapmak zorundayiz. Unutulmamalidir ki, egitim bir firsat degil; haktir” dedi.

Kaynak: İHA