Ücretsiz Egitimle 2 Sampiyon Çikti, 300 Ögrenci Nitelikli Okullara Yerlesti

İçel Erdemli Belediyesinin ücretsiz olarak açtigi kurs merkezleri basari rekoru kirdi. 2023 yili LGS sonuçlarina göre 2 Türkiye sampiyonu çikti, 300 ögrenci de fen lisesi ve nitelikli okullara yerlesti.

Ücretsiz Egitimle 2 Sampiyon Çikti, 300 Ögrenci Nitelikli Okullara Yerlesti
Donanimli egitim kadrosuyla ücretsiz egitim veren Erdemli Belediyesi Kurs Merkezleri basaridan basariya kosuyor. Yörük çocuklarinin basarisina bu yil depremden dolayi Erdemli’ye gelen ve kurs merkezlerinde egitim alan ögrencilerin basarisi da eklenince gurur ikiye katlandi. Sinav sonuçlarina göre Erdemli Belediyesi ücretsiz kurs merkezlerinde egitim alan Erdemlili Ali Mert Ütaç ve depremden dolayi Erdemli’ye gelen Adiyamanli ögrenci Ahmet Yigit Polat LGS’de Türkiye sampiyonu oldu. Sampiyonlarla birlikte 300 ögrencisini fen lisesi ve nitelikli okullara yerlestiren Erdemli Belediyesi Kurs Merkezleri sehre gurur yasatti.

"Ciddi bir basari elde ettik"

Egitim mesalesini yakmanin gayreti içerisinde olduklarini dile getiren Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, "Kurs merkezimizde hassaten kitlesel basarida ciddi bir basari elde ettik. Bu sene 300 tane gencimiz fen lisesi kazandi. Bireysel basarida da 2 tane gencimiz Türkiye derecesi yapti. Ben ögrencilerimizi, ögretmenlerimizi ve evlatlarini bize emanet eden, bize güvenen aileleri de cani gönülden tebrik ediyorum. Basarimiz her geçen gün artarak devam edecek insallah" diye konustu.

Kurs merkezi sayesinde düzenli çalisarak Türkiye Sampiyonu oldugunu belirten Erdemlili Ali Mert Ütaç, "Güzel bir duygu, ayricalikli bir duygu. Ben full yapmasaydim burada olmazdim yani. Bu basariyi elde etmek tabi ki güzel. Ailem sinavdan sinava kosturdu beni. Simdi ben evde pek çalismiyorum dedim ama çok fazla sinava girdim ailem sayesinde. Bir ögretmenden çok arkadas gibi davraniyorlardi hocalar bana" diyerek süreci anlatti.

Disiplinli bir çalisma temposuyla sinava hazirlandigini ifade eden ögrencilerden Ceylin Duran ise, "Destek oldular, yardima ihtiyacim oldugunda onlara gidiyordum, onlar bana yardimci oluyorlardi. Soru götürdügümde her zaman çözdüler. Disiplinli bir çalisma temposunu asiladilar bize. Bu vesileyle de bu basariyi elde etmek kolay oldu" diye konustu.



"Deprem psikolojisinden kurtarmak için bana katki sundular"

Türkiye sampiyonlarindan Ahmet Yigit Polat da, "Kurs merkezi herkesi kaydediyordu. Ben de geldigim için beni de kaydettiler. Kurs merkezindeki hocalar benim eksik yönlerimi telafi etmeye çalistilar. Bütün ögretmenlerim ve arkadaslarim beni bu psikolojiden kurtarmak için bana katki sundular. Bu süreçte en sonunda da LGS’de 500 tam puan çektim ve Allah’in izniyle Istanbul Erkek Lisesi’ne gitmeyi düsünüyorum" diye konustu.

Iki yildir ücretsiz kurs merkezine giderek sinavlara hazirlandigini ifade eden Halil Ercan Çarpar da, "Aselsan Lisesi’ni kazandim. Iki yildir Erdemli Belediyesi Ortaokul Kurs Merkezi’nde ücretsiz olarak egitim, ögretimime devam etmekteyim. Kurs Merkezi’nde okuyan arkadaslarimla beraber en güzel yerlere yerlestik ve bundan dolayi çok mutluyum" seklinde konustu.

Deprem bölgesinden geldigini ve zorlu bir süreç geçirdigini ifade eden ögrencilerden Miraç Berke Ulaç da, "Hatay Antakya’dan geldim deprem bölgesinden. Ona ragmen zorlu bir süreç oldu. Çok zor çalistim ama yine de istedigim puani elde ettim. Hocalar gerçekten yanimda oldu. Bazilari benimle iletisime geçtiler. Gerçekten deprem bölgesinden geldigim için neye ihtiyacim oldugunu sordular. Daha çok destek çiktilar bana" ifadelerini kullandi.

Kurs merkezi ögretmenlerinin sinava hazirlanirken çok yardimci oldugunu söyleyen ögrencilerden Ayse Zisan Demirel ile Aynur Kivrik da sürekli aldiklari destekle ders çalistiklarini anlatti.

Veliler çocuklariyla gurur duyuyor

Oglunun bu zor süreci basari ile tamamlamasindan gurur duydugunu ifade eden veli Semra Polat, "Ahmet’in kursa yazilmasi gerekiyordu. Sag olsun Belediye, Ahmet’e sahip çikti, kursa geldi. Buranin katkisini unutamayiz çünkü arkadas ortami Ahmet’in ders çalisma ortamini bayagi bir etkiledi, bayagi bir ilerledi Ahmet" diye konustu.

Çocugunun çok ders çalisarak bu basariyi elde ettigini ifade eden veli Hüsne Kivrik ise, "Çalisiyordu, ögretmenleri de çok yardimci oluyordu. Motivasyonu iyiydi genel olarak" seklinde konustu.

Bir egitimci olarak kurs merkezi ögretmenlerinin ilgi ve alakalarindan memnun kaldigini ifade eden veli Çoskun Polat da, "Son derece fayda sagladigimiz bir dershane oldu. Full çekmesindeki en büyük rollerden bir tanesi buradadir" diye konustu.

Oglunun hem ders çalistigini hem de tarlada kendisine yardim ettigini ifade eden veli Ali Öger ise, "Okul zamani ders, okul bitti mi, bak su an biz isten geldik. Daha bir saat önce çalisiyorduk. Sabah dört buçukta kalkti, sekize kadar tarla suladi, oradan banyo yaptik iste buraya beraber geldik. Her anne babanin bir sorumlulugu var. Özellikle bunlari yerine getirirseler çocuklarimizi hele Erdemlimizin basarisi daha da yükselecegine inaniyorum" diye konustu.

Öte yandan, Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu da ögrencileri çesitli hediyelerle ödüllendirdi.
Kaynak: İHA