Abdullah Gül Üniversitesi'nde Mezuniyet Sevinci

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) bu yil 6’nci mezunlarini, 11. Cumhurbaskani Abdullah Gül’ün de katilimiyla düzenlenen törende verdi.

Abdullah Gül Üniversitesi'nde Mezuniyet Sevinci


Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) bu yil 6’nci mezunlarini verdi. Mezun ögrencilere, 11. Cumhurbaskani Abdullah Gül’ün de katilimiyla tören düzenlendi.

Sümer Kampüsü’nde gerçeklestirilen Mezuniyet Töreni’ne 11. Cumhurbaskani Abdullah Gül’ün yani sira, Vali Vekili Dr. Abdullah Kalkan, Milli Egitim Eski Bakani Ömer Dinçer, Kayseri Eski Milletvekili Saban Bayrak, Sanliurfa Eski Milletvekili Faruk Bayrak, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Av. Mehmet Savruk, Rektör Prof. Dr. Cengiz Yilmaz ve Kurucu Rektör Prof. Dr. Ihsan Sabuncuoglu, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazil Özsoylu, Erciyes Üniversitesi Eski Rektörlerinden Prof. Dr. Mehmet Sahin, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfi (AGÜV) Baskani Mustafa Çikrikçioglu ve AGÜV üyeleriyle ögrenciler, veliler, akademisyenler, daire müdürleri, siyasi parti il temsilcileri, oda baskanlari ve Sivil Toplum Kuruluslarindan temsilciler ile çok sayida davetli katildi.



Tören önce Ögretim Üyelerinin ve mezun ögrencilerin kortej geçisiyle birlikte yerlerini almasiyla basladi.

Daha sonra saygi durusu ve Istiklal Marsi’yla devam eden törende AGÜ’nün basarilarini, misyonu ve vizyonunu anlatan ve dünyadaki hizli degisime dikkat çeken tanitim filmi izlendi.

Törende konusan 11. Cumhurbaskani Abdullah Gül, mezunlara hitap ederek egitime yapilan yatirimin önemini vurguladi. Gül, “Egitime yapilan yatirim en iyi yatirimdir. Bir aile içinde, böyle bir sehir içinde, böyle bir ülke içinde böyle. Egitimde sadece istatistiklerle övünmememiz gerekir. Egitimin içerigi, kalitesi ve niteligi her seyin üstünde. Karakterli ve azimli oldugunuz sürece daima fark edilirsiniz. Size hiçbir zaman ihtirasli olun demem. Ihtirasli olmak hiçbir zaman iyi bir sey degildir. Ama mutlaka iddiali olun ve çok çalisarak hedeflerinize ulasin. Egitimin her seyin önünde geldigini burada defalarca söyledim. Egitime yapilan yatirim en iyi yatirimdir. Bu, aile için de ülke içinde böyledir” diye konustu.



Mezunlara tavsiyelerde bulunan Gül, söyle devam etti:

“Buradan çok mükemmel bir yabanci dil ögrenerek gidiyorsunuz. Hayat boyu size ne kadar faydasi olacagini göreceksiniz. Sadece bilgi edinmediniz, entelektüel ve sosyal alanlarinizi genislettiniz. Buradaki akademik iklimden faydalanarak dünya görüsleriniz, ufuklariniz genisledi. Simdi gerçek hayata basliyorsunuz. Gerçek hayat, çok mesakkatli, çok rekabetli bir hayattir. Burada çok çalismaniz gerekiyor. Mezun olduk egitim bitti degil besikten mezara kadar egitimin devam ettiginin bilincinde olmaniz ve sürekli kendinizi yenilemeniz ve yükseltmeniz gerekiyor. Eminim ki bunu yapacaksiniz. Çünkü bu üniversitede bilgiyi nasil elde edersiniz, bilgiye nasil ulasirsiniz ve onu nasil kullanirsiniz bunu size en iyi sekilde ögrettiler. Karakterli ve azimli oldugunuz sürece daima fark edilirsiniz. Size hiçbir zaman ihtirasli olun demem. Ihtirasli olmak hiçbir zaman iyi bir sey degildir. Ama mutlaka iddiali olun ve çok çalisarak hedeflerinize ulasin. Egitimin her seyin önünde geldigini burada defalarca söyledim.”

Rektör Prof. Dr. Cengiz Yilmaz ise konusmasinda, AGÜ’nün mezun profili hakkinda bilgiler verdi.

Is dünyasinda AGÜ mezunlari ile ilgili siklikla olumlu yorumlar aldiklarini ifade eden Prof. Dr. Yilmaz, mezunlarinin gerçekten gurur veren basarilara imza atiklarini ve bunun en önemli sonucu olarak da AGÜ mezunlarinin % 97’sinin halen istihdam edilmis durumda olduklarini söyledi.

AGÜ’nün özellikle uluslararasi basarilarini da anlatan Prof. Dr. Yilmaz, bu yil dünyanin en yenilikçi 100 üniversitesi listesine ülkemizden girebilen tek üniversite olduklarini ve dünyanin en saygin üniversiteleri arasinda 15. sirada yer aldiklarini belirtti.

AGÜ’nün ayni zamanda Times Higher Education Toplumsal Katki siralamasinda ITÜ’nün hemen ardindan ve ODTÜ’nün biraz üzerinde yer aldigini ve bu iki üniversite ile birlikte ilk 200 içinde yer alabilen üç üniversitemizden biri oldugunu vurgulayan Prof. Dr. Yilmaz, “Üniversitemiz gene Times Higher Education’in Asya üniversitelerini ele aldigi ve 10 ayri alanda ödüller verdigi degerlendirmesinde, “Çevre Yönetiminde Liderlik” alaninda ilk sirada yer alarak ödüle layik görüldü.

Hong Kong’da yapilan törende ödülünü aldi. Finale kalan dört üniversitemiz olmakla birlikte 2023 yilinda bu degerlendirmelerde ödüle layik görülen tek Türk üniversitesi AGÜ oldu” seklinde konustu.

Bu basarilarin üniversitenin ulusal ve uluslararasi platformlarda taninirligina ve sayginligina önemli katkilar sagladigini dile getiren Prof. Dr. Yilmaz, “AGÜ, yenilikçi, vizyoner ve lider bakis açisiyla olusturdugu yeni nesil üniversite modelini basariyla uygulamaktadir ve her geçen gün marka gücünü daha ileri seviyelere tasimaktadir. Bilindigi gibi, üniversitelerin tüm dünyada taninir ve saygin bir imajla takdir edilir noktaya gelmesi uzun yillar gerektiren ve her asamasi dikkatle yönetilmesi gereken, oldukça zor bir süreçtir AGÜ bu hedefe dogru çizdigi stratejisinde beklenenin çok ötesinde bir hizla ve çok güçlü bir özgüvenle, adeta sasirmaya yol açarak ilerlemektedir” seklinde konustu.

Mezunlara da hitap eden Prof. Dr. Yilmaz, mezunlardan üniversite ile baglarini hiçbir zaman koparmamalarini isteyerek, sözlerine söyle devam etti:

“Sevgili mezunlar, emin olun ki, karsilasacaginiz belirsizlikler ve zorluklar her ne olursa olsun, hepsinin üstesinden gelebileceginiz bilgi ve yetkinlerle donatilmis durumdasiniz. Üniversiteniz bundan sonraki yasaminizda da hep sizinle birlikte olmaya, sizlere destek olmaya devam edecek. Sizden de ayni sekilde, zaten artik kimliginizin önemli bir parçasi haline gelmis olan üniversitenizle baginizi hiç koparmamanizi rica ediyorum. Sizler birer AGÜ’lü olmayi tercih ederek etik degerlerin, sosyal sorumlulugun ve estetik duyarliligin önemini kavrayarak, tutkuyla kesfeden, hayal edebilen ve degisimi yönetebilen, empati kuran ve birlikte basarmayi siar edinmis bir anlayisi sahiplendiniz. Gittiginiz her yerde ve her ortamda AGÜ’nün birer basari elçisi olacaginizdan eminim.”

“Üniversitemizin Türkiye’de ve dünyada elit üniversiteler arasinda oldugunu gururla görüyoruz” diyen Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfi (AGÜV) Baskani Mustafa Çikrikçioglu ise AGÜ’nün her sene dünya çapinda derecelendirme kuruslarindan üst siralarda açiklandigini ve hem ulusal hem de uluslararasi alanda gerek ögrenci memnuniyetinde gerekse akademik kalitesiyle tüm programlarinda en üst seviyelerde degerlendirildigini kaydetti.

AGÜV Baskani Mustafa Çikrikçioglu, “Üniversitemizin ayni zamanda sehrimize katmis oldugu arti degerle üniversite sehir is birligine getirmis oldugu solukla sanayimiz ve yerel yönetimlerimiz STK’larla birlikte gelistirdigi çalismalar ve projelerle önemli bir yere geldi” dedi.

Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Bölüm birincisi Amir Shemsu Lale ve Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölümü birincisi Emre Aslan da törende bir konusma yapti. Lale, “AGÜ’de edindigimiz bilgi ve beceriler sayesinde, gelecekte önümüze çikabilecek her türlü zorluga haziriz” dedi.

Aslan ise AGÜ’yü 3. nesil bir devlet üniversitesi olarak sundugu firsatlar ve basarili, genç, dinamik akademik kadrosu nedeniyle tercih ettigini belirterek AGÜ’nün çagdas egitimle bilime ve topluma yüksek düzeyde katki saglayan, misyonu ve vizyonu ile egitimlerini tamamlayip mezun olduklarini ifade etti.

Konusmalarin ardindan ödül törenine geçilerek üniversite ve bölümlerinde ilk sirada yer alan ögrencilere ödülleri verildi.

Ögrencilere ödüllerini 11. Cumhurbaskani Gül, Vali Vekili Dr. Abdullah Kalkan, Milli Egitim Eski Bakani Ömer Dinçer, Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Av. Mehmet Savruk, AGÜV Baskani Mustafa Çikrikçioglu ve Rektör Prof. Dr. Cengiz Yilmaz’dan aldi.

Diplomalarini alan ögrenciler sahnede hep birlikte keplerini havaya firlatarak sevinç gösterilerinde bulundu.

Törende 174 lisans, 20 yüksek lisans ve 12 doktora bölümünden toplam 206 ögrenci mezun olarak diplomalarini aldi.

Gül, AGÜ Tanitim Ve Tercih Günlerine ve AGÜ Mezunlar Bulusmasina Katildi

11. Cumhurbaskani Abdullah Gül, mezuniyet törenine katilmak üzere geldigi AGÜ’de Rektörlük Sergi Salonu’nda gerçeklestirilmekte olan Tanitim ve Tercih Günleri’ne katilarak üniversite adayi ögrencileri bilgilendirmek için açilan bölüm ve kulüp stantlarini gezdi. Stantlardaki Ögretim Üyeleri ve ögrencilerle görüsen Gül, ögrencilerle hatira fotografi çektirdi.

Gül, daha sonra Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfi üyeleriyle beraber bu yil ilki düzenlenen ve Sümer Kampüsü Büyük Ambar da gerçeklestirilen AGÜ Mezunlar Bulusmasi’na da katilarak mezunlarla bir araya geldi.
Kaynak: İHA