2 Bin Yillik Roma Hamami Kapilarini Ziyaretçilerine Açiyor

Yozgat’in Sarikaya ilçesinde bulunan ve tarihi 2 bin yil öncesine dayanan "Kral Kizi" adiyla da bilinen Basilica Therma Roma Hamami’nin ülke turizmine ve ziyarete açilmasi amaciyla baslatilan çevre düzenleme çalismalarinda sona gelindi.

2 Bin Yillik Roma Hamami Kapilarini Ziyaretçilerine Açiyor
Günümüze kadar mimari özelligini kaybetmeden görselligini koruyan ve 2018 yilinda UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne alinan Basilica Therma Roma Hamami’nin turizme kazandirilmasi ve ziyarete açilmasi amaciyla geçen yilin mayis ayinda Kültür ve Turizm Bakanligi Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügünce baslatilan çevre düzenleme çalismalarinda sona yaklasildi.

Dünyada sadece iki örnegi olan biri Ingiltere’nin Baht sehrinde digeri de Yozgat’in Sarikaya ilçesinde bulunan ve bilimsel çevrelerce dünyanin en eski termal tedavi merkezi olarak kabul edilen Roma Döneminden kalma Basilica Therma Roma Hamami kapilarini 15 Agustos’ta ziyaretçilerine açacak.

Proje çerçevesinde turist karsilama merkezi, gezinti yollari, fotograf çekim alanlari, kafeterya ve hediyelik esya satis alanlari yapilacak.

Tarihi Roma Hamami’nin bölgenin önemli kültürel mirasi oldugunu söyleyen Yozgat Valisi Ziya Polat, çevre düzenlemesi ile ilgili çalismalarda sona yaklasildigini ifade etti.

Vali Polat, “Tarihin tam ortasi deyince aklimiza Sarikaya ilçemizdeki Roma Hamami gelir. Bilindigi üzere Roma Hamami’nin çevre düzenlemesi isinin ihalesi ve projesi yapilmisti. Insallah 15 Agustos’ta müteahhit firmadan teslim alip turizme kazandirmayi hedefliyoruz. Çalismalar son asamaya geldi. Ziyaretçi karsilama merkezi, yerel ürünlerin satilacagi yer, kafeteryalar, yürüyüs ve fotograf çekinme alaniyla Sarikaya’miza, Yozgat’imiza ve ülkemize arti deger katacagini düsünüyoruz. Insallah tüm tarih severleri, dogaseverleri Türkiye’nin tam ortasina Yozgat’a bekliyorum" dedi.

Kaynak: İHA