Rusya, Azerbaycan Ve Ermenistan Arasindaki Üçlü Görüsme Moskova'da Basladi

Azerbaycan Disisleri Bakani Ceyhun Bayramov, Ermenistan Disisleri Bakani Ararat Mirzoyan ve Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov’un Azerbaycan ile Ermenistan arasinda baris anlasmasina iliskin müzakerelerin yapilacagi üçlü görüsmesi Rusya’nin baskenti Moskova’da basladi.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan, Rusya’nin baskenti Moskova’daki Disisleri Bakanligi binasinda bir araya geldi. Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, Azerbaycan Disisleri Bakani Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Disisleri Bakani Ararat Mirzoyan’un katildigi görüsmede, Azerbaycan ile Ermenistan arasindaki baris anlasmasi ele alinacak.

Görüsmenin basina açik bölümünde konusan ev sahibi Rusya Disisleri Bakani Lavrov, Rusya’nin Bakü ile Erivan arasinda bir baris anlasmasinin imzalanmasi için her türlü yardima hazir oldugunu belirtti.

Rusya’nin Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin imzaladigi üçlü bildiriye saygi gösterilmesinden ve uygulanmasindan yana oldugunu vurgulayan Lavrov, ”Azerbaycanli dostlarimizin Karabag’daki Ermeni nüfusun haklarinin ve güvenliginin saglanmasi gerektigini anlamasini çok takdir ediyoruz ve bu ana konulardan biridir” dedi.



“Sonuçlar dinamiklere göre biraz daha düsük”

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan disisleri bakanlari olarak en son yaklasik iki ay önce bir araya geldiklerini belirten Azerbaycan Disisleri Bakani Bayramov ise, ”O zamandan beri farkli düzeylerde birçok toplanti ve temas oldu. Müzakere sürecinin dinamikleri oldukça yüksek olsa da sonuçlar dinamiklere göre biraz daha düsük. Ama genel olarak olumlu sonuçlarin çikmadigini söylemek dogru olmaz” diye konustu.

Ermenistan Disisleri Bakani Mirzoyan ise Erivan’in, Bakü ile yapici müzakerelere hazir oldugunu söyledi.



Öte yandan Lavrov, üçlü görüsme öncesi Bayramov ve Mirzoyan ile ayri ayri görüsmeler gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA