Seydikemer'deki Yangina 15 Arazöz, 6 Su Tankeri Ile Müdahale Ediliyor

Mugla’nin Seydikemer ilçesindeki makilik alanda etkili olan yagini söndürme çalismalari karadan devam ederken, genis bir alana yayilan yangina müdahale için gece görüslü yangin söndürme helikopteri bekleniyor.

Seydikemer'deki Yangina 15 Arazöz, 6 Su Tankeri Ile Müdahale Ediliyor


Edinilen bilgiye göre Kumluova mevkiinde makilik alanda aksam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Ihbar üzerine bölgeye Mugla Orman Bölge Müdürlügü ve Mugla Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler sarp arazideki yangina karadan müdahaleye basladi.

Alevlerin makilik alanda etkisini sürdürdügü ögrenilirken, ekipleri yangina karadan müdahalesi devam ediyor. Yangina 15 arazöz, 6 su tankeri, 3 dozer 6 yer ekibi 206 personelle müdahalede bulunuyor.

“Gece görüslü helikopter bekleniyor”

Yangin bölgesine gelen Seydikemer Belediye Baskani Önder Akdeniz, yangin çalismalarina katilmasi için gece görüslü helikopter isteginde bulunduklarini ve helikopterin birazdan bölgeye ulasacagi bilgisini vererek, “Makilik alanda çikan yangin su anda devam ediyor. Gece görüslü helikopter talebimiz oldu, gelecek biraz sonra. Ekiplerimiz tüm gücüyle müdahale ediyor” diye konustu.

Kaynak: İHA