Karesi Belediyesi Gelenekleri Yasatiyor

Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan’in projelerinden biri daha hayata geçti. Armutalan Mahallesi’nde geleneksel Gürcü mimarisinden esinlenilerek insa edilen Karesi Belediyesi Armutalan Kültür Merkezi düzenlenen tören ile kapilarini açti.

Karesi Belediyesi Gelenekleri Yasatiyor
Göreve geldigi günden bu yana söz verdigi projeleri tek tek hayata geçiren Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan, yeni bir yatirimin daha açilisini yapti. Karesi’nin kirsal Armutalan Mahallesi’nde insa edilen Karesi Belediyesi Armutalan Kültür Merkezi açilisi gerçeklestirildi.

Geleneksel Gürcü mimarisinden esinlenilerek yapilan merkezin açilisi saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Dualarin okundugu açilis töreninde Armutalan Halkoyunlari Ekibi, Kafkas yöresine ait gösteriler sundu.

Kurdele kesimi öncesi Armutalan Dayanisma ve Kültür Dernegi Baskani Kadir Aslandogdu, Armutalan Mahalle Muhtari Ilyas Ay, Balikesir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Yasin Sagay, IYI Parti Çanakkale Milletvekili Ridvan Uz, MHP Balikesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey ve AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Balikesir Milletvekili Belgin Uygur, birer konusma yaparak, Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan’a ilçeye kazandirdigi kültür merkezi ve yaptigi çalismalar için tesekkür ettiler.

Açilista Mahalle Muhtari Ilyas Ay, yaptigi yatirim ve mahalleye verdigi desteklerden ötürü Baskan Orkan’a ve Büyüksehir Baskan Vekili Sagay’a tesekkür plaketi takdim etti. Ardindan dualar okunarak kurdele kesildi. Kurdele kesimi sonrasi davetliler kültür merkezini ve merkezde açilan sergiyi gezdiler.

Konusmasina açilisa katilanlara verdikleri desteklerden ötürü tesekkür ederek baslayan Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan, göreve basladiklari ilk günden itibaren Karesi’ye kazandirmak istedikleri projeler ve çalismalarla ilgili planlamalar yaptiklarini söyledi.

Çalismalarin merkez ve kirsal olmak üzere iki ayaginin oldugunu ifade eden Baskan Orkan, “Kirsalda tabiî ki yollari ve altyapi çalismalarimizi yapiyorduk. Baska neler yapilabilir diye düsündügümüzde sosyal tesis ihtiyaçlarinin oldugu bilgisi bize ulasti. Bununla ilgili olarak bugüne kadar Aktarma, Kavakli, Köteyli ve Çaypinar’da bu islerin yapimini gerçeklestirdik. Insallah sirasiyla onlarin açilislarini da yapacagiz. Tabi sira Armutalan’a geldi” dedi.

Baskan Orkan: "Geçmisi unutmamaliyiz"

Armutalan Mahallesi’ne geldiginde eski ve bitik bina ile karsilastigini anlatan Baskan Orkan, “Insaat Mühendisiyim, tetkikte yaptirdik o binaya. Hem görsel hem de fiziksel olarak. Mevcut binayi yenileme ve restorasyonunu yapmanin hiçbir anlami yoktu. O sirada Armutalanlilarin yaptigi kültür evini gezdim. Eskiden gelen tarihi nasil yasatmislar, geleneklerine nasil bagli kalmislar onu gördüm. Çok mutlu oldum. Bu çok önemli. Geçmisimizi hiçbir zaman unutmamamiz lazim. Bende o zaman burada bir sosyal tesisten ziyade bir kültür evi yapalim. Kültür evi yaparsak Armutalanlilar onu yasatacak. Önemli olan binayi yapmak degil, yasatmak önemli. Armutalanlilarinin bunu yasatacagindan eminim ve yaptik. Hayirli olsun Insallah. Iyiki buraya gelmisiz ve iyiki burayi yapmisiz. Armutalanlilara hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Armutalan Mahallesi’nde Karesi Belediyesi’ne ait 1361 metrekare yüzölçüme sahip arsa üzerinde insa edilen kültür merkezi 2 katli ve toplam 724 metrekare büyüklügünde. Kültür Merkezi’nin, 1. katinda misafir odalari, muhtar odasi, sergi salonu, doktor odasi ve köy dernek odasi ile 2. katinda 300 kisilik toplanti salonu bulunuyor.

Açilisa AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Balikesir Milletvekili Belgin Uygur, AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey, MHP Balikesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, IYI Parti Çanakkale Milletvekili Ridvan Uz, Balikesir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Yasin Sagay, Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan, Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, MHP Balikesir Il Baskani Cevdet Gürcan, AK Parti Karesi Ilçe Baskani Yusuf Hocaoglu, AK Parti Altieylül Ilçe Baskani Ömer Munis, MHP Karesi Ilçe Baskani Kürsat Burak Boduroglu, Armutalan Dayanisma ve Kültür Dernegi Baskani Kadir Aslandogdu, Armutalan Mahalle Muhtari Ilyas Ay, Belediye Baskan Yardimcilari, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA