Hem Spor Yapiyor Hem De Egleniyorlar

Eskisehir’de özel bir organizasyon ile 18-60 yas arasindakiler için voleybol maçlari düzenlenerek vatandaslarin hem spor yapmalarina hem de keyifli vakit geçirmelerine katki sagliyor.

Hem Spor Yapiyor Hem De Egleniyorlar
Eskisehir’in Odunpazari ilçesinde özel bir spor organizasyonu, her gün onlarca kisiye spor yapma imkâni sunarken ayni zamanda vatandasa keyifli vakit geçirme deneyimi yasatmayi amaçliyor. 18-60 yas arasi tüm vatandaslarin katilabildigi voleybol organizasyonu, voleybol oynamak ve spor yapmak isteyenler için ideal bir firsat olusturdugu görüldü.

Bu özel voleybol organizasyonuna katilan katilimcilar, hep voleybol oynamak istediklerini ifade ederek, aileler için iyi ve uygun alan olusturuldugunu belirterek, spor kültürüne ve aktif yasama olan ilgilerinin artirdigini ve saglikli yasamin desteklendigi bu tür etkinliklerin yayginlastirilmasi gerektigi belirtti.

Voleybol maçlarina katilan vatandaslar, hem spor yapmanin sagladigi fiziksel faydalari hem de eglence dolu anlari bir arada deneyimlemenin mutlulugunu yasadigini söylerken, spor organizasyonunun düzenlendigi alan, katilimcilarin keyifli zaman geçirebildigi ve profesyonel voleybol maçlarini aratmadigi görüldü.



"Maçlarimizda seviye fark etmez, oynamayi bilsinler ya da bilmesinler herkes katilabilir”

Spor organizasyonu düzenleyen Semih Akarçay, amaçlarindan bahsederek, "Saglikli ve mutlu bir toplum için sporun önemini biliyoruz. Bu nedenle böyle bir voleybol organizasyonuyla, voleybol oynamak isteyenleri bir araya getirmis oluyoruz. Amacimiz, 18-60 yas arasi insanlari bir araya getirip voleybol maçi yaptirmak. Maçlarimizda seviye fark etmez, oynamayi bilsinler ya da bilmesinler. Herhangi bir takiminin olmasina gerek yoktur, tek kisi olarak da katilim saglayabiliyorlar. Katilim yapmak isteyenlerin yapacagi tek sey, Whatsapp grubunda açiklanan maç günlerini takip etmek ve hangi gün hangi maça gelmek istiyorlarsa özelden mesaj atmaktir, bu sayede biz de yerlerini ayirmis oluyoruz. Genelde özel sirketler, ögrenciler, aileler ve kamu personelleri katilim sagliyor. Bizler Eskisehir’ de voleybol kültürünün yayginlasmasini hem de vatandaslarimizin bir araya gelerek eglenmelerini hedefliyoruz. Böylece hem fiziksel hem de zihinsel açidan daha saglikli bireyler olmus oluruz" dedi.



“Bu organizasyon sayesinde spor yapmak daha keyifli hale geliyor”

45 yasinda oldugunu belirten Ali Can Ulug, düzenlenen voleybol organizasyonu begendigini anlatti. Bu organizasyon sayesinde tekrar voleybol oynamaya karar verdigini anlatan Ulug, "Daha önce hep hali sahaya futbol oynamaya giderdim, ama artik voleybol oynamaya geliyorum. Bu voleybol organizasyonunu, sosyal medya sayesinde gördüm ve katilma karari aldim. Haftada mutlaka 4 maça geliyorum. Hem eglenceli ortam hem de isletme sahipleri ve çalisanlar hep güler yüzlü. Bu organizasyonun en güzel yani maçlarinda hakemlerin olmasi ve maçlarin müzikler esliginde oynanmasi. Voleybol oynamayi daha keyifli hale getiriyor. Ayni zamanda yeni insanlarla tanisiyor, sosyal bir ortamda zaman geçiriyoruz. Ücretti bence yapilanlara göre çok uygun. Bu organizasyonu düzenleyen Semih beye tesekkür ederiz” diye anlatti.

Voleybol organizasyonuna katilan baska bir katilimci Güler Üçtas ise anne oldugunu bildirterek “Benim 10 ve 6 yasinda iki çocugum var. Buna ragmen firsat buldukça voleybol oynamaya gelirim. Erkekler yine hali sahaya gidip maç yapip spor yapabiliyorlar, ancak kadinlarin böyle bir sansi olmuyor. Biz esimle firsat buldukça çocuklari anneme birakarak gelip oynuyoruz. Hem spor yapmis oluyoruz hem de kaliteli vakit geçirmis oluyoruz. Bence böyle bir organizasyon her ilde olmasi gerek diye düsünüyorum. Yetiskinler için gayet güzel bir organizasyon” belitti.
Kaynak: İHA