Nilüfer'de Bisiklet Sürmeyi Bilmeyen Kalmayacak

Nilüfer Belediyesi’nin, Nilüfer Kent Konseyi is birligiyle düzenledigi ’Bisiklet Akademisi’, basladi. Akademiye katilanlara, Nilüfer Cumhuriyet Meydani’nda iki günlük egitimle bisiklet kullanimi ögreniyor.

Nilüfer'de Bisiklet Sürmeyi Bilmeyen Kalmayacak
Nilüfer’de en çevreci ve saglikli ulasim araci olan bisikletin kullanimini yayginlastirmak hedefiyle düzenlenen Bisiklet Akademisi’nde, bu yil da bir çok kisiyi bisikletle tanisiyor. Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Kent Konseyi is birligiyle 2015 yilindan bu yana gerçeklestirdigi Bisiklet Akademisi ile Nilüfer’de, isteyen herkes ücretsiz olarak bisiklet kullanmayi ögreniyor. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Nilüfer Cumhuriyet Meydani’nda verilen derslere katilanlar hem güvenli bisiklet sürüs tekniklerini hem de çok kisa sürede bisiklet sürmeyi ögreniyor. Haftanin iki günü gerçeklestirilen egitimlerde kullanilan kask ve bisikletleri de, Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi temin ediyor.

Nilüfer Kent Konseyi Bisiklet Grubu ile Bursa’daki çesitli bisiklet gruplarindan gönüllü egitmenler tarafindan verilen egitimlerin ilk gününde bisikleti taniyan, fren kullanimi ve bisiklete yön vermeyi ögrenen kursiyerler, ikinci derste ise bisiklet üstü egitim aliyor. Katilimcilarin büyük bir kismi, pedalsiz paytak hareketleri ve bisiklette denge kurmayla baslayan ikinci dersi ise bisiklet sürmeyi ögrenerek tamamliyor.

Her hafta çarsamba günleri 18.30-20.00, cumartesi günleri de 10.00-11.30 saatleri arasinda gerçeklesen Bisiklet Akademisi’ne katilmak isteyenler, Nilüfer Kent Konseyi’nin 452 32 00 numarali telefonunu arayarak kayit yaptirabilir.
Kaynak: İHA