Eskisehir'de Su Satislari Adeta Rekora Kosuyor

Eskisehir’de etkisini gösteren sicaklar üzerine su satislari adeta rekora kosuyor.

Eskisehir'de Su Satislari Adeta Rekora Kosuyor
Son günlerde dünya sicaklik ortalamasi sürekli artarak neredeyse her gün yeni bir rekor kiriyor. Eskisehir’de de sicagin etkisiyle bunalan vatandaslar da serinlemek için çesitli yollara basvururken, sivi kaybini engellemek ve rahatlamak için çareyi soguk su ile limonatada buluyor.

Porsuk Çayi kenarinda isletmesi bulunan Hulisi Günaydin, satislarin beklediginden çok oldugunu söyledi.

Limonata ve suyun serinlemek için bire bir oldugunu belirten Günaydin, “Havalar isininca vatandaslar her firsatta soguk bir seyler içmeye basladi.

Uzun zamandir dükkanimda bu kadar su satildigimi hatirlamiyorum. Günde 50 litreden fazla su ve neredeyse bir o kadar limonata satiyoruz. Havanin sicak olmasi islerimizi artiriyor, ama biz de bunaliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA