Asilsiz Ihbarlar Insan Sagligindan Çaliyor

Bingöl’de hizmet veren 112 Acil Çagri Merkezine 2023’ün ilk 6 ayinda gelen çagrilarin yüzde 76’si asilsiz çikti. Çagrilarin sadece yüzde 24’ü vakaya dönüstü.

Asilsiz Ihbarlar Insan Sagligindan Çaliyor
Içisleri Bakanliginca acil çagrilarin tek merkezde toplanmasi amaciyla kurulan 112 Acil Çagri Merkezi, Bingöl’de 2021 yilinin Haziran ayindan itibaren hizmet vermeye devam ediyor. 7 gün 24 saat esasina bagli olarak çalisan 112 Acil Çagri Merkezine 2023 yilinin ilk 6 ayinda yaklasik 143 bin çagri geldi. Bu çagrilardan 33 bin 686’si vakaya dönüsen, 109 bini ise asilsiz çagri olarak kayitlara geçti. Oransal olarak 76’si asilsiz, yüzde 24’ü vakaya dönüsen çagrilar oldu.

Gereksiz çagrilarin içinde bilgi amaçli arayanlarin da oldugunu belirten Bingöl 112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Medeni Amil, "Tüm acil çagrilara etkin ve verimli olarak cevap verebilme, acil çagri hizmetleri hizli ve koordineli olarak sunabilme misyonu ile hareket eden 112 Acil Çagri Merkezi, 19 Haziran 2021 itibariyle ilimizde hizmet vermeye basladi.

2023 yilinin ilk 6 ayinda toplamda yaklasik 143 bin çagri almis bulunmaktayiz. Bu çagrilarin yaklasik 34 bini vakaya dönüsen yani asil çagrilar, 109 bini ise vakaya dönüsmeyen gereksiz veya bilgi amaçli çagrilardan olusmaktadir” dedi.

Yabanci dilde de hizmet verdiklerini anlatan Amil, "Toplamda 4 dilde acil çagri hizmeti sunmaktayiz. Arapça, Ingilizce, Almanca ve Rusça olmak üzere. Bir de Bakanligimiz tarafindan engelli vatandaslarimiz için gelistirilen engelsiz 112 araciligiyla engelli vatandaslarimiza hizmet vermekteyiz. Ayrica e-çagri sistemiyle kaza geçiren araçlara baglanmak suretiyle kazazedelere hizmet sunmaktayiz. Vatandaslarimizdan talebimiz, gereksiz ve asilsiz yere 112’yi rahatsiz etmemeleri, bilgi danismanlik için de gerekli kurumlari aramalarini talep ediyoruz" diye konustu.



"Aileler çocuklarini bilgilendirmeli"

Gereksiz çagrilarin büyük çogunlugunu çocuklar tarafindan yapilan aramalardan kaynaklandigini aktaran personel Fuat Anuk, ailelerin bu konuda çocuklari bilgilendirmesi gerektigini söyledi.

Anuk, "7 gün 24 saat vardiyali bir sekilde çalisiyoruz. Vatandaslarimiza daha hizli ve aktif sekilde hizmet vermek içi ugrasiyoruz. Su dönemlerde asilsiz çagrilarimizda bir düsüs oldugunu söyleyebilirim. Ailelerimizden ricamiz, çocuklarini bilgilendirmeli. Çünkü asiri derecede çocuklar ariyor, biz de geri dönüs sagliyoruz. Bu sekilde ihtiyaci olan vatandaslarimiza ulasmada aksama olabilir. Tek ricamiz, aileler çocuklarini bu konuda bilgilendirsinler” seklinde konustu.

Kaynak: İHA