Baskan Kayda, UNESCO Jeopark Denetçilerini Agirladi

Manisa’nin Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda, her dört yilda bir Avrupa UNESCO Jeoparklar agi içerisinde bulunan jeoparklarin denetleme süreci çerçevesinde Salihli’ye gelen UNESCO Jeopark Denetçileri John Galloway ve Jean-Luc Desbois’i agirladi.

Baskan Kayda, UNESCO Jeopark Denetçilerini Agirladi
Salihli’deki jeosit alanlarinda incelemelerde bulunan UNESCO Jeopark Denetçileri John Galloway ve Jean-Luc Desbois ile gezi sonrasinda Bizim Ev Sosyal Tesisleri’nde yemekte bir araya gelen Baskan Kayda, yabanci konuklara Salihli’nin tarihi ve dogal güzelliklerini anlatti.

UNESCO’dan uluslararasi öneme sahip bir kalite sertifikasi olan Global Jeopark unvani ve etiketi alan Kula-Salihli Global Jeoparki, UNESCO Jeopark Denetçileri John Galloway ve Jean-Luc Desbois tarafindan denetlendigini belirten Baskan Kayda “Jeopark Belediyeler Birligi olarak Kula-Salihli Global Jeoparki ile ilçemizin tarihi ve dogal güzelliklerini jeopark turizmi sayesinde tüm dünyaya tanitiyoruz” dedi.

Düzenlenen yemege Kaymakam Mehmet Kamil Saglam ve Belediye Baskani Zeki Kayda’nin yani sira UNESCO Jeopark Denetçileri John Galloway ve Jean-Luc Desbois ve Mahmut Süreyya Karaoglu katildi.

Kaynak: İHA