Silivri'de Gölete Giren 3 Çocuk Hayatini Kaybetti

Istanbul’un Silivri ilçesinde 3 çocuktan 2’si serinlemek için girdigi gölette boguldu, 1 çocuk ise kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti.



Olay, aksam saatlerinde Silivri’de bulunan gölette meydana geldi. Iddiaya göre, yaslari küçük oldugu ögrenilen 3 yabanci uyruklu çocuk serinlemek için gölete girdi. Çocuklarin gölette boguldugunu gören babasi çocuklardan birini kurtararak hastaneye götürdü. Diger iki çocuk için ise gölette arama çalismalari baslatildi. Yapilan uzun çalismalarin ardindan 2 çocugun cansiz bedenine ulasildi, hastaneye kaldirilan diger çocugun ise müdahalelere ragmen kurtarilamadigi ögrenildi.

Olayin gerçeklestigi bölgede kamp yapan Zafer Isçi isimli vatandas “Aileleriyle birlikte piknik yaparken çocuklar gölete giriyorlar. Girdikten sonra çocuklardan bir tanesi bogularak bu tarafa vuruyor. Baba çocuga kalp masaji yapmaya basladi.

Ben sesleri duydum. Döndüm baktim, Türkçe de konusmuyorlar, Suriyelilermis. Ne oldu diyorum bir seyler söylüyor ama ben anlamadim. 2 çocuk daha var, dedi.

Buralari aradim taradim, buralarda göremedim. 112’yi aradim, itfaiye, arama kurtarma zamaninda geldi. Ancak çocuk hayatini kaybetmisti. Digerlerini de arama kurtarma ekipleri çikardi.“ dedi.

Kaynak: İHA