Malatya'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Malatya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla anma programi düzenlendi.

Malatya'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Düzenlendi
Fetullahçi Terör Örgütü’nün milli iradeye el koyma girisiminin yil dönümünde Malatya’da program düzenlendi.

Deprem nedeniyle kent merkezinde yikimlarin devam ettigi Malatya’da bu yilki amma programinin adresi Sümer Park oldu.

Türkiye’nin 81 ilinde FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girisiminin yil dönümünde sehitler anilirken, 15 Temmuz destani ise hafizalarda taze tutuluyor. Sümer Park da yer alan etkinlik alaninda gerçeklesen program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Daha sonra okunan Kur’an-i Kerim tilaveti sonrasi o karanlik gecede hayatini kaybedenler için dualar edildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in video konferans yöntemiyle gönderdigi görüntülü mesaj alanda dinlenirken siirlerin okundugu gece, protokol konusmalariyla devam etti. Mehter takiminin mini konseri ile süren gecede etkinlikler çerçevesinde Il Müftülügü tarafindan tüm camilerde sela okundu.

Etkinlige Malatya Valisi Hulusi Sahin, 2. Ordu Komutanligi Kurmay Baskani ve Garnizon Komutani Tümgeneral Tuncay Aktug, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Av. Umut Yalçin, Milletvekilleri Ihsan Koca ve Inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Inönü Stadi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kizilay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Recep Bentli, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Badem, Emniyet Müdürü Ercan Dagdeviren, Il Jandarma Komutani Ercan Altin ile sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, il müdürleri, ilçe kaymakamlari, daire müdürleri ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA