Kadinlar Hem Kazaniyor Hem De Mersin'in Tanitimini Yapiyor
İçel Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi tarafindan sürdürülen ve gizli kalmis kadin is gücünün ortaya çikarilmasini hedefleyen çalismalar, kadinlarin hem aile ekonomisine hem de İçel’in tanitimina katki saglamasini imkan taniyor.

Bu tür yerleri görmekten dolayi çok mutlu oldugunu ifade eden Seçer, “Bir kadin istedikten sonra basaramayacagi seyin olmadigini düsünüyorum. Çünkü kadinlar üretken, ellerindeki imkanlariyla en iyi seyleri yapabilecek güce sahipler. Kooperatif olarak da kadinlarla is birligi yapiyoruz. Örnegin burada isletmecimiz ürettigi lavantadan yaglar ve kozmetik ürünler elde ediyor. Bunlarin tanitiminda ve pazarlanmasi konusunda da Kooperatif olarak elimizden geleni yapiyoruz ve yapmaya devam edecegiz” diye konustu.
Kadin ve Aile hizmetleri Dairesi Baskanligi görevlisi Burcu Sert ise isletme sahibine hem üretim asamasinda hem tanitim asamasinda destek olduklarini belirterek, "Burasi kadin girisimcimizin bir isletmesi. Üreticimize sagladigimiz destekler tanitim destekleri sayesinde ziyaretçi sayisinin artmasina vesile olduk. Ayni zamanda da özel olarak buraya yine kadinlari gezi maksatli sosyallesmesi için turlar düzenledik. İçel Büyüksehir Belediyesi olarak kadin isletmecilerin her zaman yanindayiz” seklinde konustu.
Bahçeyi kurmaya esi ile birlikte 4 yil önce Isparta’da gerçeklestirdikleri tatilde karar verdiklerini anlatan Duygu Yilmaz ise “Isparta’da çok begendik lavantalari ve ‘Neden İçel’de böyle bir sey olmasin’ dedik. İçel’in turizmine katki saglamak istiyoruz. En büyük amacimiz bu. 4 yilin sonunda amacimiza da ulastik. Bu yil yerli ve yabanci yaklasik 30 bin ziyaretçi agirladik. Burada iki çesit lavanta var. Iki çesit dikerek sezonumuzu biraz daha uzatiyoruz. Birinin bizim için yagi çok kiymetli digerinin de görseli çok kiymetli. Gelin-damatlar özellikle çok begeniyorlar ve çekimleri aksam gün batiminda çekimleri çok tercih ediyorlar” ifadelerini kullandi.
