Siirt'te 15 Temmuz Sehitleri Çesitli Etkinliklerle Anildi

Siirt’te ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri, sehitler için Kur’an-i kerim tilaveti, dua ve sehitlerin mezarina karanfil birakilmasi ile basladi.

Siirt'te 15 Temmuz Sehitleri Çesitli Etkinliklerle Anildi
Garnizon Komutanligi Sehitligi’nde düzenlen etkinlik aziz sehitlerin anisina saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan Il Müftü Vekili Muhammed Özdemir, 15 Temmuz hain darbe girisimi gecesi vatan ve milletin bekasi ugruna sehadete eren sehitler ve tüm sehitler için dua okudu.

Daha donra Sehitlik Seref Defteri’ni imzalayarak tüm aziz sehitleri bir kez daha rahmet, minnet ve sükranla yâd ettiklerini ifade eden Siirt Valisi Hacibektasoglu, sehitlik defterine su satirlari yazdi:

"Aziz sehitlerimiz; Türk milleti bir ve beraber oldukça her türlü zorlugun üstesinden gelebilecek güç ve kudrete sahiptir. Aziz milletimizin iradesine yönelik o hain kalkismada Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan öncülügünde bozguna ugratilan hain darbeciler, vatana ihanetin bedelini ödemistir; ödemeye de devam edecektir. Devletimizin tüm kurumlari, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizin bekasina, birligine, huzuruna ve gelecegine kast eden tüm hain odaklara, FETÖ/PKK ve tüm terör örgütlerine karsi verdigimiz mücadele azim, kararlilik ve inançla devam edecektir. Bu duygularla, 15 Temmuz da devletimizin bütünlügüne, Milletimizin istikbaline ve hürriyetine kasteden hainlere karsi gövdesini siper eden tüm aziz sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi sükran ve minnetle aniyorum."

Tören, Vali Osman Hacibektasoglu ve beraberindeki protokol üyelerinin sehitlerin mezarina karanfil birakarak dua etmesinin ardindan sona erdi.

Daha sonra, 15 Temmuz hain darbe girisimi sirasinda sehit olanlar ve tüm sehitler için Mevlit-i Serif okutuldu ve hatim duasi yapildi.

Il Müftü Vekili Muhammed Özdemir, 15 Temmuz’un önemine dikkat çekerek, hain darbe kalkismasinin asla unutulmamasi gerektigini söyledi.



Özdemir, canlarini feda etmekten çekinmeyen bu milletin darbecilerin tank ve toplarina karsi büyük bir kahramanlik gösterdigini, Siirt il genelinde bütün cami ve Kur’an kurslarinda hatim okundugunu dile getirdi.

Okunan Mevlid-i Serif ve ilahilerin ardindan hatmi seriflerin duasi okundu.

Abdulhakim Sancak Çarsi Camisi’nde okunan mevlit programina; Hacibektasoglu, il protokolü, kurum müdürleri, sehit yakinlari, gaziler, STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü ekiplerince mevlit programina katilan vatandaslara cami çikisinda gül suyu ve lokum ikram edildi.
Kaynak: İHA