Gültak'tan 15 Temmuz'da 'Demokrasi Nöbeti' Çagrisi

Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, 15 Temmuz’da Cumhuriyet Meydaninda tutulacak demokrasi nöbetine tüm İçellileri davet etti.

Gültak'tan 15 Temmuz'da 'Demokrasi Nöbeti' Çagrisi
Gültak, 15 Temmuz darbe girisiminin 7’inci yildönümü dolayisiyla yaptigi yazili açiklamada, “Agir silahlarla masum ve sivil insanlarimizi hedef alarak hain emellerine ulasacagini sanan zavalli, hain FETÖ mensuplari, o gün cumhuriyetimizin temel degerlerine, milli irademize, birligimize ve kardesligimize karsi giristikleri hain saldiri ile ülkemize diz çöktürmeyi hedeflemistir. Ancak o tarihi gecede, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla ülkemizin dört bir yaninda demokrasi, özgürlük ve bagimsizlik için meydanlara inen kahramanlarimiz, hain darbecilere ve destekçilerine hiç ummadiklari bir yanit vermistir” dedi.

Açiklamasinda, “Milletimizin büyük azim ve kararliligiyla 15 Temmuz 2016 gecesinde Kurtulus Savasimizin da özü olan ‘Çanakkale ruhu’ yeniden canlanmis ve Türk milleti yeni bir kahramanlik hikayesi, yeni bir destan daha yazip insanlik tarihine hediye etmistir” diyen Baskan Gültak, söyle devam etti; “Aziz milletimiz gösterdigi direnisiyle hem darbe girisimini püskürtmüs, hem de ülkemizi teslim almayi hedefleyen isgal tesebbüsünü engellemistir. Aziz Türk milleti, ne FETÖ ne PKK destekçileri ne de içerideki veya disaridaki uzantilarina asla pabuç birakmamistir, bundan sonra da birakmayacaktir. Çanakkale ruhu ile darbecilere karsi yekvücut olup direnise geçen, vatani, özgürlügü, demokrasi ve istikbali için çekinmeden canlarini veren sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de minnetlerimi sunuyorum. 15 Temmuz’u unutmayacagiz ve unutturmayacagiz. Bu duygu ve düsüncelerle, tüm İçellileri o gün Cumhuriyet Meydaninda tutacagimiz demokrasi nöbetine davet ediyorum."

"Türkiye tek yürek oldu"

AK Parti İçel Il Baskani Adem Aldemir ise yaptigi açiklamada, ”15 Temmuz ‘da Türkiye tek yürek olarak tanka, tüfege karsi milli iradesini ortaya koyarak mücadele eden aziz milletimiz, tüm dünyaya ülkenin gerçek sahibinin kim oldugunu göstermis oldu” ifadelerini kullandi.

“Vatanini seven herkes meydanlardaydi”

Milletin onurlu mücadelesinin 15 Temmuz hain darbe gecesini unutulmaz kildigini söyleyen Aldemir, “Tüm Türkiye tek yürek hain darbe girisimini bertaraf edip o gece tüm dünyaya demokrasi dersi vermistir. 15 Temmuz, demokrasi adina verilen mücadelenin adidir. Milletimizin onurlu mücadelesi o geceyi unutulmaz kilmistir. Söz konusu vatan oldugunda aziz milletimiz, Kurtulus Savasi ve Çanakkale Savasinda oldugu gibi üzerine düsen görevi her zaman yerine getirmistir ve getirmeye de devam edecektir. Türk milleti, vatanina göz dikenlere demokrasi ile karsilik vermis, hain planlarini baslarina yikmistir. Tanka, tüfege karsi milli iradesini ortaya koyarak mücadele eden milletimiz, tüm dünyaya ülkenin gerçek sahibinin kim oldugunu göstermistir" dedi.

Kaynak: İHA