Diyanet Isleri Baskani Erbas'tan Cuma Hutbesinde 15 Temmuz Vurgusu

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Bundan tam yedi yil önce 15 Temmuz gecesinde, milletimizin birligi ve devletimizin bekasi FETÖ tarafindan hedef alindi. Ancak o gece, Rabbimizin yardimi yine bizimleydi” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas'tan Cuma Hutbesinde 15 Temmuz Vurgusu


Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Ankara’da Gülhane Camii’nde “Din Samimiyettir, Istismar Ihanettir” baslikli hutbe irad etti, ardindan cuma namazi kildirdi. Cuma hutbesinde 15 Temmuz vurgusu yapan Erbas, “Bundan tam yedi yil önce 15 Temmuz gecesinde, milletimizin birligi ve devletimizin bekasi FETÖ tarafindan hedef alindi. Ancak o gece, Rabbimizin yardimi yine bizimleydi. Millet ve devlet el ele vererek, bozguncularin karsisinda dimdik durduk. Destansi bir direnisle dâhili ve hârici hainlerin emellerini bosa çikardik. ’Onlar tuzak kurdular. Allah da onlarin tuzaklarini bozdu. Allah, tuzak bozanlarin en hayirlisidir.’ Nice kardesimiz bu direniste sehadete yürüdü. Nice kardesimiz de gazilik nisanesini bir seref madalyasi olarak bedeninde tasimaktadir” ifadelerini kullandi.

“Yapip ettiklerimizi ahiret sermayesine dönüstüren samimiyettir”

Okudugu hutbeye Kur’an-i Kerim ile baslayan Baskan Erbas, “Ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz söyle buyuruyor, ’O, ‘Hay’dir, diridir. O’ndan baska hiçbir ilah yoktur. O halde sadece Allah’a itaat ederek samimiyetle O’na ibadet edin. Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur.’ Hadis-i serifte ise Peygamber Efendimiz (s.a.s) söyle buyuruyor: ’Allah, ancak samimiyetle ve kendi rizasi için yapilan amelleri kabul eder.’ Dinimiz Islam’in özü samimiyettir. Samimiyet, içimizle disimizin, özümüzle sözümüzün bir olmasidir. Bütün söz ve davranislarimizda Allah’in rizasini gözetmektir. Samimiyet, imanimizi ve ibadetlerimizi her türlü riya ve gösteristen korumaktir. Imani kemale erdiren samimiyettir. Yapip ettiklerimizi ahiret sermayesine dönüstüren samimiyettir. Iyiligi anlamli kilan samimiyettir. Bilgiye deger katan samimiyettir. Allah Resulü (s.a.s)’in ’Din, samimiyettir.’ hadisini siar edinenler, istikamet üzere bir ömür yasamaya gayret ederler. Ahde vefa gösterirler. Dogru sözlü ve dürüst olurlar; kimseyi aldatmazlar. Adaletten, hak ve hakikatten asla ayrilmazlar. Kul ve kamu hakkina riayet ederler. Rabbimizin rizasindan uzaklastiran kötülüklerden birisi de istismardir. Istismar, insanlarin inançlarini, duygularini ve zaaflarini kisisel çikarlara alet etmektir. Dinimizin yüce degerleriyle insanlari aldatmaktadir. Maddi ve manevi imkânlari sömürerek güç elde etmektir. Hasili istismar, Allah’a, Kur’an’a, Peygamber’e, insana ve topluma ihanettir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA