Cumhurbaskani Erdogan'in Konakladigi Marmaris'teki Otelde 15 Temmuz'un Izleri Hala Duruyor

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 15 Temmuz’da Mugla’nin Marmaris ilçesinde konakladigi otelde Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) suikast timinin yol açtigi tahribatin izleri hala duruyor. 120 merminin isabet ettigi oteldeki görüntüler görenleri duygulandiriyor.

Cumhurbaskani Erdogan'in Konakladigi Marmaris'teki Otelde 15 Temmuz'un Izleri Hala Duruyor
Türk Silahli Kuvvetleri içindeki FETÖ/PDY mensubu bir grubun 15 Temmuz 2016 günü darbe girisimi sirasinda Marmaris ilçesinde saldirdiklari 5 yildizli Turban Grand Yazici Otel’de Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in tatili süresince çalisma ofisi olarak kullandigi ve sehit edilen korumasi Mehmet Çetin’in odasi tarihin izlerini tasiyor. Otel yönetimi tarafindan kapatilan ve müsteriye verilmeyerek oldugu gibi muhafaza edilen iki odada hain darbe girisiminin izleri aradan 7 yil geçmesine ragmen halen daha tazeligini korurken, 120 merminin isabet ettigi oteldeki görüntüler görenleri duygulandiriyor.

Türk Silahli Kuvvetleri içerisindeki Muharebe Arama Kurtarma (MAK), Özel Kuvvetler ve Su alti Taarruz (SAT) birimlerinde yuvalanan örgüt üyelerinin istiraki ile suikast timi kurularak, 15 Temmuz 2016’da Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan hedef alindi. Çigli 2. Ana Jet Üssü’nden agir silahlar ve mühimmat yüklü iki ’Cougar’ ve bir ’Sikorsky’ tipi helikopterle darbe girisiminin gerçeklestigi saatlerde havalanan suikast timi, hain emellerini gerçeklestirmek için Marmaris’e geldi. Cumhurbaskani Erdogan ve ailesinin otelden güvenli bir sekilde ayrildigini ögrenen teröristler, Cumhurbaskani koruma personeli ve Marmaris Ilçe Emniyet Müdürlügünde görevli polislerle çatisip 2 polisi sehit ederek ortaligi savas alanina çevirdi.

Odalar kullanima kapatildi

15 Temmuz’un hafizalardan silinmemesi için otel yönetimi tarafindan alinan bir kararla iki oda koruma altina aldi. Kullanima açilmayan odalar aradan 7 yil geçmesine ragmen hain darbe girisiminin izlerini ilk günkü gibi tasiyor. Saldirinin en agir yasandigi odalardan birindeki kirik pencereler dis cephenin kartonpiyer ile kaplanmasi ile kamufle edilirken, demir korkuluklarla muhafaza altina alinan odalarda temizlik yapilmasina da izin verilmiyor. Kirik kapi kilitleri, kirik aynalar, parçalanmis esyalar ve kursun deliklerinin yer aldigi duvar ve mobilyalar darbecilerin geride biraktigi izler arasinda yer aliyor. Yasanan saldiri sirasinda çatismanin yasandigi otel odasinda FETÖ’cü darbecilere karsi koyan bir koruma polisine ait kelepçe, kan izleri bulunan yatagin üzerinde duruyor. Odadaki bir kanepenin üzerindeki 18 kursun izi de bir baska ayrinti olarak tüyler ürpertiyor.

Saldirida koruma polisi Mehmet Çetin ve Marmaris Emniyet Müdürlügü’nde görevli polis memuru Nedip Cengiz Eker sehit olmus, saldirinin ardindan ormanlik alana kaçan darbeciler bölgede 17 gün süren arama çalismasiyla yakalanmisti.
Kaynak: İHA