'Yilin Basin Fotograflari Ödül Töreni'nde Ihlas Haber Ajansi'na 4 Ödül

Türkiye Foto Muhabirleri Derneginin (TFMD) düzenledigi "Yilin Basin Fotograflari Yarismasi’inda ödüller düzenlenen törenle sahiplerini buldu. IHA Foto Muhabiri Ismail Coskun 3 ödül, IHA Muhabiri Ahmet Faruk Sarikoç ise 1 ödüle layik görüldü.

'Yilin Basin Fotograflari Ödül Töreni'nde Ihlas Haber Ajansi'na 4 Ödül
TFMD tarafindan 38 yildir araliksiz düzenledigi Türkiye’nin en köklü fotograf organizasyonu olan "Yilin Basin Fotograflari Yarismasi’nda, 2022 yilina damga vuran yaklasik 4 binin üzerinde fotografin katildigi yarismada 6 kategoride 23 fotograf ve 6 fotograf serisi ödül almaya hak kazandi. Ihlas Haber Ajansi foto muhabirlerinin çektigi fotograflara 4 ödül verildi.

Ihlas Haber Ajansi Foto Muhabiri Ahmet Faruk Sarikoç’un Fatih Camii’nde çektigi fotograf TFMD Özel Ödülü alirken, IHA Foto Muhabiri Ismail Coskun’un ise Istanbul Bogazi’nda çektigi fotografi Yilin Doga ve Çevre Fotografi birincilige, Ukrayna’da çektigi fotograflar ise Jüri Özel Ödülü ve Mustafa Pekcan Özel Ödülü’ne layik görüldü.

Foto Muhabirleri Dernegi, Yasam Boyu Onur Ödülü’nün ise bu yil meslege olan katkilari sebebiyle usta isim Coskun Aral’a verildigini açikladi.



“Fatih Cami’nde mesafesiz ilk Cuma namazinda bu fotografi çekmistim”

Yarismada ödül almaya hak kazana IHA Muhabiri Ahmet Faruk Sarikoç, “Pandemiyle birlikte hayatimizda birçok sey degisti, cemaat ile kilinan namazlarda maske ve mesafe kurali getirilmisti. Daha sonra vakalarin biraz düsmesiyle birlikte maske ve mesafe kurali kaldirilmisti. Ben de Fatih Camii’nde mesafesiz ilk cuma namazinda bu fotografi çekmistim. Normalde maske ve mesafe kurali ile kilinan namazlardan sonra ilk kez böyle bir görüntü ortaya çikmisti ve bunu dron yardimi ile çektim” dedi.



“Savasin ne kadar siddetli oldugunu gözler önüne seriyor”

Ödül almaya hak kazanan bir diger IHA Foto Muhabiri Ismail Coskun ise, “TFMD’nin düzenledigi Yilin Basin Fotograflari Yarismasi’nda 3 fotografim ödüle layik görüldü.

Bunlar Kiev’de çekmis oldugum iki fotograf ve yilin çevre fotografi. Ajansim tarafindan Kiev’de görevlendirildim ve orada 3 buçuk aya yakin bir zaman geçirdik. Kiev’de çektigim bu fotograf, Rus ordusunun saldirilarini ve savasin ne kadar siddetli oldugunu gözler önüne seriyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA