Pazarci Esnafinin Yerleri Kura Ile Belirlendi

Düzce Belediyesi tarafindan Aziziye Mahallesi’nde insa edilen Merkez Pazaryeri tezgah kura çekimi Noter huzurunda düzenlenen organizasyonla Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, Esnaf Odalari baskanlari ile pazarci esnafi ve üreticilerinin katilimiyla yapildi. Kura çekimi öncesi konusan Özlü, “Türkiye’de güzel olan ne varsa Düzce’de en güzeli olacak” dedi.

Pazarci Esnafinin Yerleri Kura Ile Belirlendi
Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, Aziziye Mahallesinde insa edilen Merkez Pazaryerindeki tezgahlarin sahiplerinin belirlenmesi için düzenlenen kura çekimine katildi.

Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde Noter huzurunda düzenlenen kura çekimine Faruk Özlü’nün yani sira DESOB Baskani Mustafa Kayikçi, Seyyar Sebzeciler ve Balikçilar Esnaf Odasi Baskani Islam Batuhan Yangaz ile çok sayida esnaf ve üretici katildi.



“Güzel olan her seyin en güzeli Düzce’de olacak”

Baskan Faruk Özlü, pazaryerinin sosyal yasamdaki öneminden söz ederek proje detaylari hakkinda da bilgiler verdi. Özlü, “Modern Pazaryeri insasina karar verdigimiz süreçte çok inceleme ve istisare yaptik. Gayret gösterdik, inat ettik, bu projeyi yapip bitirdik. Bu yapi yeri itibariyle günes enerjisinden faydalanabilecek bir yer oldu. Biliyorsunuz enerji maliyetleri çok artti. Tüm dünyada artik yenilenebilir enerji kullanilmaya basladi.

Bizim pazaryeri kullanim ömrünü doldurmus bir yer. Ben geceleri tek basima dolasiyorum çogu zaman. Orada antikaci var, esnaf var, berber, tamirci var. Burasi pazaryeri. Böyle sey olmaz. Bunlarin artik yeri düzelecek, düzen ve kural olacak. Pazaryerimiz düzenli, temiz olsun ki müsteri sayimiz artsin. Kargasa olan yerlerde müsteri olmaz. Burada sizler ve müsteriler için her imkan düsünüldü ve saglandi. Size sunu söylemem gerekiyor; Türkiye’de güzel olan ne varsa Düzce’de en güzeli olmasi için çalismaya devam edecegiz” seklinde konustu.



“Kurallara uymak müsteri sayisini artiracaktir”

Pazaryeri çalisma sistemi ve esnaflara düsen sorumluluk konularina deginen Baskan Özlü, mevcut pazaryerindeki yogunlugun yeni projede yasanmayacagini belirterek “Bu ise baslarken bize gelen öneri mevcut pazaryerini yikip onun yerine yapalim oldu. Ancak yaz var kis var hem sizleri magdur etmemek için hem Olimpiyat tarafina daha fazla yaklasmayalim trafik sorunu olmasin biraz daha ilerde olsun dedik. Birinci etabi bitti. Kurayi bakin noter huzurunda yapiyoruz. Sanmayin ki biz bu isi ayarlama olarak yapiyoruz. Hiçbir esnafimiz sunu diyemez; benim belediyede su isim var yardimci olun, Düzcespor’a para vereyim diyemez. Gönlünüzle hareket edin. Belediyede de kurallar neyse hepimiz onlara uyacagiz. Bunun ikinci etabini da en kisa sürede yapacagiz. Benim sizlerden ricam kurallara uymanizdir. Kurallara uymak düzeni saglar, temizligin devamliligini saglar, böylece müsteri artar, vatandas memnun olur. Bu yeni eserimiz Düzce’mize esnafimiza, vatandasimiza hayirli, ugurlu olsun” dedi.



Kayikçi ve Yangaz’dan Baskan Özlü’ye tesekkür

DESOB Baskani Mustafa Kayikçi ile Seyyar Sebzeciler ve Balikçilar Esnaf Odasi Baskani Islam Batuhan Yangaz ise yapilan çalismalardan ve pazarci esnafina sahip çikan projeler gelistirmesinden dolayi Baskan Faruk Özlü’ye tesekkür etti.

Konuslarin ardindan Belediye Baskani Faruk Özlü, daha sonra noter huzurunda yapilan kura çekiminde ilk kurayi çekerek hayirli olmasi temennilerini yineledi.

Kura çekilisi, üretici pazarinin yerlerinin belirlenmesini saglayacak olan çekilis ile devam edecek.
Kaynak: İHA