Ön Lisans Ögrencilerinin Mezuniyet Coskusu

Nitelikli ve kalifiye mezunlarla ülkemizin is gücü piyasasina deger katan Düzce Üniversitesi, 2022-2023 Akademik Yili Mezuniyet Töreni ile ön lisans ögrencilerini mezun etmenin gururunu yasadi.

Ön Lisans Ögrencilerinin Mezuniyet Coskusu
15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda gerçeklestirilen mezuniyet törenlerinde; Akçakoca Meslek Yüksekokulu, Çilimli Meslek Yüksekokulu, Dr. Engin Pak Cumayeri Meslek Yüksekokulu, Düzce Meslek Yüksekokulu, Gölyaka Meslek Yüksekokulu, Gümüsova Meslek Yüksekokulu, Kaynasli Meslek Yüksekokulu, Ormancilik Meslek Yüksekokulu, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ögrencileri mezuniyet heyecanini yasadi.

Tören programlarina; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ilhan Genç, Prof. Dr. Abdullah Taskesen, Genel Sekreter Nihat Yildiz, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, ögretim elemanlari ile ögrenciler ve aileleri katildi.

Düzce Üniversitesi Meslek Yüksekokullari Koordinatörü ve Düzce Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Etem Gürel, meslek yüksekokullarinin son yillarda öneminin arttigini, ülkemizin gelismesi ve refahina önemli katkilar sundugunu ifade etti.

Ögrencilerin varligiyla hayallerin tasarima, tasarimlarin gerçege dönüstügünü belirten Gürel, emek ve çabalari için Düzce Üniversitesi ögrencilerine, fedakarliklari için de ailelere tesekkür etti.

“Dünya siralarinda önemli basari”

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ilhan Genç, dünyanin hizli bir degisimden geçtigini dile getirerek bilginin çok deger kazandigina dikkat çekti. Düzce Üniversitesi’nin henüz genç bir üniversite olmasina ragmen dünya siralamalarinda önemli basarilar kazandigini ifade ederek bu basarilarda Düzce Üniversitesi akademisyenlerinin büyük katkisi oldugunu sözlerine ekledi. Pandemi ve deprem sürecine ragmen verdikleri nitelikli egitimle ögrencilerin donanimli hale geldiginin altini çizen Prof. Dr. Ilhan Genç, ilkokuldan bugüne kadar geçen süreçte artik birey olan mezunlarin, ailelerine ve vatanlarina borçlarini ödeyecegine isaret ederek mezuniyetlerini kutladi.

“Akademik hayatiniza devam edin”

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Abdullah Taskesen ise, mezun ögrencileri tebrik ederek, onlarin dikey geçis sinavlari ve lisansüstü egitimlerle akademik hayatlarina devam etmeleri temennisinde bulundu. Düzce Üniversitesi’nin, 2023 Genç Üniversiteler Dünya Siralamasinda ülkemizde devlet üniversiteleri arasinda birinci oldugunu vurgulayan Taskesen, bu siralamalarin Düzce Üniversitesi’nin donanimli bir yüksekögretim kurumu oldugunu gösterdigine dikkat çekerek, basarilarin kazanilmasinda emekleri olan herkese tesekkür etti.

Açilis konusmalarinin ardindan belge takdimine geçildi. Meslek Yüksekokullarini ve programlarini dereceyle bitiren ögrencilere basari belgesi, mezun olan ögrencilere de mezuniyet belgeleri Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ilhan Genç ve Prof. Dr. Abdullah Taskesen, Meslek Yüksekokulu Müdürleri ve ögretim elemanlari tarafindan verildi.

Törenlerin son bölümündeyse, ögrencilerin mezuniyetlerini simgeleyen ve yepyeni bir hayata merhaba diyecekleri kep töreni gerçeklestirildi.

Keplerini geleceklerini temsil eden gökyüzüne, coskuyla firlatan Düzce Üniversitesi ögrencileri, mezun olmanin ve meslek yasamina atilmanin gururunu, sevincini ve heyecanini aileleriyle paylasti.
Kaynak: İHA