TGS Çalisani Çektigi Videonun Ardindan Intihar Etti

THY’nin yer hizmetleri sirketi Turkish Ground Services’te (TGS) uzun yillar çalistigini söyleyen Ömer Koray Özbay, sistematik sekilde ugradigi haksizliklari anlattigi videosunun ardindan intihar etti.

Uzun yillar çalistigi Türk Hava Yollari’nin yer hizmetleri sirketi Turkish Ground Services’te baski görüp haksizliga ugradigini söyleyen Ömer Koray Özbay sosyal medyaya bir video yükleyip intihar etti. Paylastigi videoda yasadigi durumu anlatan Özbay, çalistigi kisiler hakkinda çarpici iddialarda bulundu. TGS Istanbul istasyonunda uzun yillar çalistiktan sonra yine THY’ye hizmet veren sirket için çalismak üzere kendisine yapilan teklif dogrultusunda Japonya’nin baskenti Tokyo’ya gittigini belirten Özbay, yasadigi haksizliklara dayanamadigini aktardi. Videoda liyakatsizlige dikkati çeken Özbay, THY’de Tokyo Istasyon Müdürü olarak görev yapan Serkan Gündüz adli kisinin sistematik baskisina maruz kaldigini belirtti.

Özbay’in anlatimina göre, Serkan Gündüz yakinlari Burhan Bayhan ile Alican Gürsoylar’i korumak için kendisini kullandi ve tehdit etti. Videonun sonunda “Çok emek vermistim hakkimi helal etmiyorum. Umarim bir sekilde benden sonra adalet saglanir” ifadeleri ise dinleyenleri duygulandirirken, paylasilan video sosyal medyanin gündemine düstü. Öte yandan, Serkan Gündüz isimli sahsin görevine hala devam ettigi ögrenildi.

Yasadigi durumu video çekerek anlatan Ömer Koray Özbay, “Zaten her sey bitmis mahvolmus kaybedecek hiçbir seyim yok. Fakat Türk Hava Yollari’ndan herhangi bir dönüs alamadim. Hiçbir mailime dahi cevap vermediler. Konuyu kisaca anlatayim. Uzun yillar Istanbul TGS’de çalistim. Basariliydim elimden gelen her seyi yapiyordum. Arkadaslarim tarafindan seviliyordum. En son koordinasyon biriminde çalisiyordum. Dis istasyonlarla görüsüyordum. Egitmenlik sertifikasi almak üzereydim tam sinavlarim bitmek üzereydi. Daha sonra Alican Gürsoylar ve Burhan Bayhan beni aradi. Alican Gürsoylar, Serkan Gündüz’ün Tokyo Istasyon Müdürü’nün kuzeniymis. Tabii ben bunu gelmeme yakin ögrendim. Uzun uzun beni ikna etmeye çalistilar. Japonya’ya gelip çalisabilecegimi, burada THY’ye hizmet veren Narita’da bir firma oldugunu söylediler. Alican Gündüz de buranin müdürü oldugunu söyledi.

Çok muhabbetim yoktu ama taniyordum. Koordinasyonda oldugumu basarili oldugumu Narita istasyonunda bazi sikintilar oldugunu oradaki personele tecrübe ve egitimimi paylasabilecegimi faydali olabilecegimi uzun uzun anlatip ikna etmeye çalistilar. Tabii ki standart sorulari sordum sadece Ingilizce biliyorum Japonca bilmiyorum. Yapabilir miyim bir aksilik çiksa issiz kalir miyim ne olurdu hiç bilmedigim bir ülke. Fakat yurtdisi fikri de çok cazip geliyordu kariyerime orada devam etmek isterdim. 1 yil sonra havaalaninin bir mülakati olacagini burada egitim verip basarili olursam mülakata girecegimi alinma ihtimalimin de çok yüksek oldugunu söylediler. Daha sonra Serkan Gündüz uçak biletime kadar aldi. 1 yil boyunca orada görev aldim. Bir aksilik olmadi” dedi.



“Esas problem manuel balans çizememeleriymis”

Konusmalarina devam eden Özbay, “Gidince de ögrendim ki esas problem su 2018 yilinda icra etmesi gereken bir sefer de Burhan Bayhan ve Alican Gürsoylar manuel balans çizememis. Narita istasyonunda da meydan kapaliligi var. Bu da demek oluyor ki saat 12.00’den sonra uçuslar gerçeklesemez. Bunlar gerekli sürede sistemler gittigi için gerekli önlemleri alip balans çizememisler ve sefer kalkamamis. Bu demek oluyor ki yüzlerce yolcuya otel ayarlanacak yolcu memnuniyetsizligi var. O uçak gidip baska bir sefer yapacak. Ekip burada kaliyor yeni ekip ayarlanmasi lazim derken çok büyük bir zarar. Normalde bunu yapan kisinin isten atilmasi gerekiyor. Çünkü bir operasyoncunun esas görevi manuel balans çizebiliyor olmasi bu sertifikasi oldugu için bu parayi aliyor. Tabii ki Serkan Gündüz konuyu örtbas ediyor. Bu konudaki sahitler de sudur Istanbul’da konunun muhatabi Gökhan Çeri ve THY’da uzman olan Okan Kale zaten onlar da bu duruma sasirmislar. Tabii dedigim gibi geldikten sonra ögrendim bunlari. Serkan Gündüz’de söyle düsünüyor. Kuzenini THY’ye aldirmak istiyor. Zaten THY’nin yer hizmetleri firmasi söyle anlasiyor. ‘Benim bir kuzenim var. Eger ki bunu ise alirsaniz ihaleyi size veririm’ diyor. Ve kuzeni burada müdür oluyor. Burada müdür olduktan sonra zaten Narita istasyonunda firmadaki herkes çok rahatsiz hiç sevmiyorlar bu kisiyi. Sonra gelecek yil Serkan Gündüz diyor ki ‘evet bir alim var CV’lerinizi Alican Gürsoylar’a yollayin’ biz de Burhan Bayar ile birlikte yolluyoruz. Serkan Gündüz THY’ye sadece Alican ve Burhan’in CV’sini yolluyor benimkini yollamiyor. Gidip sordugumda da en sonunda itiraf etti. Ben sadece ikisini alacagim dedi.

Mülakat yapiliyor yapilirken ben de ayni odadaydim. Burhan mülakata girdiginde sordular lise mezunusun nasil olacak bu is diye o da geçistirerek konustu.

Burhan çiktiktan sonra odaya Serkan girdi. Söylediler lise mezunu oldugunu baska bir aday yok mu diye. Bu da yok dedi.

Osaka istasyonu açilmamisti. Burhan Osaka istasyonu için alindi” ifadelerini kullandi.

“3 yildir hala ayni ofiste çalisiyorlar”

Hala ayni ofiste çalistiklarini iddia eden Özbay, “Hala 3 yildir Burhan, Serkan ve Alican ayni ofiste çalisiyorlar. Liyakatsizlige bakar misiniz. Bende gelip bunlari egitiyorum aksakliklari gideriyorum beni de kullanip kenara atiyorlar. Daha sonra Vesten ile THY’nin anlasmasi bitiyor. Korona dönemi basliyor. Narita kapanacak. Bana diyor ki sorunsuz istifa et imzani at güzel bir sekilde ayril bak Tokyo’da verilecek bir firma var orada ise baslarsin. Kabul etmek zorunda kaldim yapacak baska bir seyim yoktu. Eski firmama dönemezmisim öyle dediler. Devaminda bir süre bekledim fakat hiçbir ise giremedim. Sikintilar yasiyordum. En son Serkan bir teklifte bulundu. Okinawa’da bir arkadasi varmis onun yaninda garsonluk yap 3-5 ay sonra seni arayacagim dedi.

Daha sonra telefon ettigimde beni tersleyip asagiladi. Bu süre zarfinda mülakatlara girdim Serkan güçlü biri oldugu için kötü CV veriyordu. Kötü referans veriyordu. Hiçbir sekilde ayakta tutunamadim bende. Döndügümde onunla yüzlestim. Kendisine boyun egmeyecegimi ve bana haksizlik yaptigini söyledim. Ben canima kiyacagim artik dayanamiyorum dedim. Gönül almaya çalisti. Ben senden bir sey istemiyorum dedim sadece bana bulasma dedim. Artik kaldiramiyor dayanamiyordum istifa ettim” seklinde konustu.



“Umarim bir sekilde benden sonra adalet saglanir”

Intiharindan sonra bir adalet saglanmasi dileginde bulunarak sözlerine son veren Özbay, “Param bitene kadar yasayacagim bu süre zarfinda da adalet arayacagim dedim kendime. Her yere basvurdum hiçbir sey de olmadi. THY’ye yazdim bu durumu anlattim. Bir kere bile dönüs yapmadilar. Ölmeden önce mailleri notlari paylasacagim bu da son notum. Çok emek vermistim hakkimi helal etmiyorum. Umarim bir sekilde benden sonra adalet saglanir” dedi.

Kaynak: İHA