Söke TARIS Ortaklarinin Yüzünü Güldürecek

Söke TARIS Pamuk ve Yagli Tohumlar Tarim Satis Kooperatifi, ‘Dogadan Modaya Organik Pamuk’ projesi dahilinde ortaklarina prim desteginde bulunacak.

Söke TARIS Ortaklarinin Yüzünü Güldürecek


Söke’de son iki sezondur ‘Dogadan Modaya Organik Pamuk’ projesi çerçevesinde sözlesmeli üretim yapan ortaklarina prim destegi saglayan Söke TARIS Pamuk ve Yagli Tohumlar Tarim Satis Kooperatifi, yaklasan Kurban Bayrami öncesinde üreticilerin yüzünü güldürdü. Sözlesmeli üretim yapan kooperatif ortaklarina yaklasik 8 milyon liralik prim desteginde bulunacaklarini söyleyen Söke TARIS Pamuk ve Yagli Tohumlar Tarim Satis Kooperatifi Baskani Ismail Özer, ödemelerin 12 Haziran Pazartesi günü üreticilerin hesaplarina yatacagini duyurdu.

‘Dogadan Modaya Organik Pamuk’ projesi çerçevesinde 2021 yilinda bu yana kooperatif ortagi yaklasik 400 üreticiye toplamda 20 milyon liralik destekleme sagladiklarini söyleyen Baskan Özer, konuya iliskin yaptigi açiklamada, “Sözlesmeli üretim yapan üreticilerimize önümüzdeki pazartesi günü yaklasik 8 milyon liralik prim destegi ödemelerini banka hesaplarina yatiracagiz. Söke Ovasi’nda organik pamuk üretimin bu sezon ve gelecek sezonlarda daha da artacagina inaniyoruz. ‘Dogadan Modaya Organik Pamuk’ adi verilen proje ayni zamanda bizim sloganimizdir. Avrupa Birligi ülkeleri bilindigi üzere üretimin her alaninda organik ürünleri tercih ediyor. Biz de Söke Pamugu’nun daha da katma deger kazanmasiyla birlikte üreticilerimizi sürdürülebilir organik pamuk üretimi noktasinda tesvik etmek için son iki sezondur prim desteginde bulunuyoruz. Kooperatif olarak üreticilerimizi organik üretime dönük destegimizi sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA