Maltepe'de Hatay Dayanisma Günleri'ne Vatandaslardan Yogun Ilgi

Hatay esnafina destek olmak için açilan ‘Hatay Dayanisma Günleri’ Maltepe sahil etkinlik alaninda vatandaslari agirlamaya basladi. Hatayli esnaflarin yöresel yemek ve gida ürünlerine er verdigi etkinlige vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Maltepe'de Hatay Dayanisma Günleri'ne Vatandaslardan Yogun Ilgi
Kahramanmaras merkezli depremde isyerleri zarar gören Hatayli esnaflar, Maltepe etkinlik alanina kurulan ‘Hatay Dayanisma Günleri’nde bir araya geldi. Hatay’in yöresel lezzetlerinden gida ürünlerine kadar birçok ürünün stantlarda satisi gerçeklestiriliyor. Pazar gününe kadar sürecek olan etkinlige vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

“Hafta sonu tekrar gelmeyi düsünüyoruz”

Dayanisma günlerine gelen vatandaslardan Selma Kirici, “Depremzede esnafimiza katki olsun diye geldik. Birkaç ürün aldik. Hafta sonu tekrar gelmeyi düsünüyoruz. Hafta sonu daha da kalabalik olacaktir. Yöresel ürünlerden kebaplar, künefeler ve baharat çesitleri var. Her geldigimizde zaten bir memleket havasi veriyor” diye konustu.



“Halkimizin destegini bekliyoruz, gelsinler”

Hatay Dayanisma Günleri’nde tezgah açan esnaf Muharrem Balci, “Ilgi oldukça yüksek. Bizi özlemisler. Amanos Daglarindan bal getirdik. Hem Hatay hem de Kahramanmaras bali. Halkimizin destegini bekliyoruz, gelsinler. Büyük bir esnaf grubuyla beraber geldik” dedi.

Kaynak: İHA