Gürsu'da Çevre Haftasi Etkinlikleri

Türkiye Çevre Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Gürsu Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü tarafindan kent meydaninda stant kurularak, vatandas bilgilendiriliyor.

Gürsu'da Çevre Haftasi Etkinlikleri
Gürsu Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü, 5 Haziran Çevre Günü’nde düzenledigi bir dizi etkinligin ardindan Türkiye Çevre Haftasi etkinlikleri çerçevesinde kent meydaninda vatandasla bir araya geldi. Sifir atik hareketi konusunda bilgilendirilen Gürsulu vatandaslar hareket çerçevesinde evlerinde neler yapabilecekleri konusunda bilgilendirildi. Gürsu Belediyesi’nin düzenledigi, ‘Geri Dönüsüm Evde Baslar’, ‘Atik Malzemelerden Geri Dönüsüm Kutusu Tasarim Yarismasi’, ‘Atigini getir, Puanini Topla, Hediyeni Kazan!’, ‘Ekmegimi Sifir Atiktan Çikartiyorum’ gibi birbirinden özellikli projeleri dinleyen Gürsulular yeni kampanyalar hakkinda da bilgi aldi. Standa ugrayan vatandaslara ayrica geri dönüstürülebilir atik toplama araci buzdolabi magneti ve bilgilendirme brosürü hediye edildi.

Gürsu’da Pazartesi, Persembe günlerinde Kurtulus ve Yenidogan mahalleleri; Sali ve Cuma günlerinde Zafer ve Istiklal mahalleleri; Çarsamba günü Ipekyolu Mahallesi ve köyler, Cumartesi günü ise ilave basvuran adreslerden atiklar toplaniyor.
Kaynak: İHA