Eylemci Zannedilerek Gözaltina Alinan Vatandas Serbest Birakilinca Polislere Sarilarak Olay Yerinden Ayrildi

Eskisehir’de polise mukavemet gösterdigi gerekçesiyle müdahale edilen gruptan 4’ü kadin 8 kisi gözaltina alindi. Eylemcilere tepki gösterirken yanlis anlasilma üzerine gözaltina alinan bir vatandas ise polis ekiplerine sarilarak olay yerinden ayrildi.

Eylemci Zannedilerek Gözaltina Alinan Vatandas Serbest Birakilinca Polislere Sarilarak Olay Yerinden Ayrildi


Tepebasi ilçesi Hosnudiye Mahallesi Ismet Inönü 1 Caddesi’nde bir araya gelerek okullarda imamlarin manevi degerler adi altinda konferans vermesine iliskin protokol imzalanmasini protesto eden bir grup, basin açiklamasi esnasinda LGBT bayragi açti. Açilan LGBT bayragina çevredeki vatandaslarin tepki göstermesi üzerine polis ekipleri eylemci grubu uyardi. Mukavemet ile karsilasan polis ekipleri, eylemci gruba müdahale etti. Eylemci grup arasinda bulunan 4’ü kadin 8 kisi, plastik kelepçe takilarak gözaltina alindi.

Öte yandan kiz arkadasiyla birlikte yoldan geçen bir vatandas, gözaltina alinan eylemcilerden birisinin polise yumruk atmasina tepki gösterdi. Gözalti otobüsünün yanina gelerek tepki gösteren vatandas, eylemci zannederek ilk önce gözaltina alindi. Daha sonra gerçegin anlasilmasi üzerine serbest birakilan vatandas, kendisine müdahale eden polis ekipleriyle sarilarak kiz arkadasiyla birlikte olay yerinden ayrildi.
Kaynak: İHA