Depremzedelere 80 Bin Euro Bagis Yapti

Samsun’un 19 Mayis ilçesinde çiftçilikle ugrasan hayirsever bir vatandas depremzedelere 80 bin euro bagista bulundu.

Depremzedelere 80 Bin Euro Bagis Yapti
40 yakini ile birlikte kendisine kalan mirasi çözmek için 10 yildir ugrasan Muhammet Atik, bu zaman zarfinda mirasçi sayisi 90 kisiye çikti. Uzun ugraslar sonucunda yakinlarini ikna eden Atik, sorunu çözerek miras kalan 2 arsayi 108 bin euroya satti. 10 yil içinde yaptigi masraflari düsen Atik, geriye kalan 80 bin euroyu AFAD üzerinden depremzedelere verilmek üzere Ziraat Bankasi’na yatirdi.

Muhammet Atik, “Nenemden, dedemden kalan miras vardi, 40 kisiydi. Bunlari çözdüm ve 108 bin euroya 2 arsa sattim. Masraflarimi çiktiktan sonra 80 bin euro afetzedelere yardim diye mirasçilarin adina gönderiyorum. Ziraat Bankasi’na yatirdim. Depremzedelere verilmek üzere AFAD üzerinden depremzedelere gönderdim. Yaklasik 10 yildir ugrasiyordum. Çok ugrastim 40 kisi idi, yakinlarimdan birkaç kisi daha vefat etti ve 90 kisi oldu. Bunu tam zamaninda bitirdim. Bunu müjde diye depremzedelere gönderiyorum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Devletimize dua ediyoruz" dedi.

19 Mayis Kaymakamligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Hakan Ayar ise “Vatandasimiz Muhammet Atik Bey’e, yapmis oldugu 80 bin euro bagis için tesekkür ediyoruz. Yardimlar bölgeye iletildi. Bütün afetzedelerin dualarini aldi. Kendisine minnettariz" diye konustu.

Kaynak: İHA