Depremzedeler Sorumlularin Bulunmasi Için Suç Duyurusunda Bulundu

Kahramanmaras depremlerinin simgesi haline gelen Ebrar Sitesi sakinleri ve yakinlari, sorumlularin cezalandirilmasi adina suç duyurusunda bulundu.

Depremzedeler Sorumlularin Bulunmasi Için Suç Duyurusunda Bulundu
Kahramanmaras Adalet Sarayi önünde toplanan depremzede vatandaslar gözyaslarina hakim olamadi. Ebrar Sitesi sakinleri adina sorumlularin bulunmasi ve cezalandirilmasi için adliyeye suç duyurusunda bulunan grup adina Av. Mustafa Mert Dogan açiklama yapti. Avukat Dogan, "Ebrar Sitesi’nde sadece yapi denetim firmasi ya da müteahhitten daha öte bir ihmal zinciri var. Yikilan onlarca konuttan bahsediyoruz. Deprem bölgesinde bu yapilasmaya izin verenler de bunu denetlemeyenler de eninde sonunda bu yikima dogrudan ya da dolayli olarak sorumlularin hepsinden hesap sormak için buradayiz. Savciliga suç duyurusu ve sikayetlerimizi iletecegiz" dedi.

Ebrar Sitesi K Blok’ta ailesini kaybeden Fatma Irmak ise, "Müteahhit degil bu ihmal zincirindeki herkesin yapi denetim ve imara açan onaylayan kisilerin hepsinin yakalanmasini ve cezalandirilmasini istiyoruz. Sadece Ebrar Sitesi için burada degiliz. Sehrimizde Fazilet ve Ezgi apartmanlarinda da birçok insan vefat etti. Adini bilmedigimiz birçok apartman var. Umarim bizim davamiz adaletin saglanmasi için bir emsal olur" diye konustu.

Depremzedelerden Sema Kutlu ve Merve Aksu da günlerce enkazlarin basinda beklediklerini ifade ederek tüm sorumlularin tespit edilip ceza almasini istediklerini kaydetti.

Konusmalarin ardindan grup adliyeye geçerek suç duyurusunda bulundu.
Kaynak: İHA