Çalli Ögrenciler, 5 Ülkeden Yasitlariyla Ortak Proje Yürüttü

DENIZLI – Denizli’de Çal Gazi Ilkokulu ögrencileri, farkli kültürlerden yasitlariyla ortak bir proje yürütmenin heyecanini yasadi.

Çalli Ögrenciler, 5 Ülkeden Yasitlariyla Ortak Proje Yürüttü


Çal Gazi Ilkokulu Ingilizce ögretmeni Aysen Karabeke, “English with Twinky” isimli Türkiye, Litvanya, Ispanya, Italya ve Tunus ortakli yürütülen projesine ögrencileriyle birlikte katildi.

Mart ayinda baslayan 5’i yabanci 11 ortakli projede ögrencilerin farkli Web 2.0 araçlarini kullanarak içerik üretmeleri, dil ve sosyal becerilerini gelistirmeleri, birbirleri ile isbirligi içinde olmalari ve farkli kültürler ile tanisarak Ingilizce kullanimi konusunda farkindaliklarini arttirmalari, ögrencilerin iletisim ve isbirligi, takim çalismasi, kültürler arasi etkilesim, güvenli internet, bilgi ve iletisim teknolojileri araç ve gereçlerini kullanim becerilerinin arttirilmasi hedeflendi.

Proje ortak dilinin Ingilizce olmasi sebebiyle, ögrenciler yabanci dil becerilerini gelistirme firsati buldu. Proje süresince yapilan etkinlikler ile Web2.0 araçlarini tanima ve aktif bir sekilde kullanma becerisine sahip oldu.

Çalli ögrenciler e-twinning projesiyle, ülkemizin farkli illerinden ve farkli ülkelerden yasitlariyla bulusup ortak ürünler hazirladi. Gazi Ilkokulunun ilk e-twinning projesi olan “English with Twinky” ile ögrenciler Çal ilçesini sesli olarak tanitti ve kendi yaptiklari etkinlikleri okulda sergileyerek projelerini tamamladi.

Projeye katilan ögrencilere, Ingilizce ögretmeni Aysen Karabeke ve Okul Müdürü Mehmet Buldanli tarafindan tesekkür edilerek, katilim sertifikasi verildi.

Kaynak: İHA