Baskan Güler Açiklamasi 'Egitime Her Zaman Destek Verecegiz'

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, ögrencilere deneyimlerini anlatarak, egitime her zaman destek vereceklerini söyledi.

Baskan Güler Açiklamasi 'Egitime Her Zaman Destek Verecegiz'
Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altinordu Ilçe Milli Egitim Müdürü Onur Bekyürek ile birlikte Ordu Fen Lisesi ile Ordu Anadolu Imam Hatip Lisesi’ne ziyaret gerçeklestirdi. Ögretmen ve ögrencilerle bir araya gelen Baskan Güler, ögrencilerin durumu hakkinda sorumlu ögretmenlerinden bilgi aldi, ögrencilerle sohbet ederek, gelecek planlamasi yapan ögrencilere tavsiyelerde bulundu.

Ögrencilerin gelecek planlamalarini, çagin gereklerine göre yapmasi tavsiyesinde bulunan Baskan Hilmi Güler, daha sonra ögretmen ve ögrencilerle sohbet ederek bilgi ve tecrübelerini paylasti. Baskan Güler, “Sizler bizim gelecegimizsiniz. Sadece bizim degil ülkemizin hatta dünyamizin gelecek nesilleri sizlersiniz. Ordu Büyüksehir Belediye Baskani olarak sizlerle bir arada olmaktan, deneyimlerimi sizlere aktarabilmekten büyük mutluluk duyuyorum. Sizler gibi bende bu sehirde dogdum ve bu sehirde yasadim. Egitim hayatimi tamamladiktan sonra önemli görevlerde bulundum. Bunlardan en önemlisi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani olmakti. Bu görevimde önemli çalismalar yaptik. Yenilenebilir enerji, enerji verimliligi, petrol piyasasi, jeotermal yasasi gibi temel yasalarin çikartilmasinda önemli çalismalarimiz oldu. Bunlarin haricinde rüzgar enerjisi, bor ve bunlara benzer çalismalar gerçeklestirdik. Yine bunlar haricinde yavru vatan Kibris’a su hatti dösenmesine vesile olduk. Karadeniz’de petrol aramalari gerçeklestirdik. Bunlar sadece sayabildiklerim. Bu çalismalar haricinde ülkemiz için yüzlerce projeye imza attik. 30 Mart 2019 seçimlerinde Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in tensipleri ile Ordu’dan Büyüksehir Belediye Baskani olarak göreve basladik. Burada da önemli çalismalar yaptik. Aslinda ülkemiz için yaptigimiz çalismalarin devamini sehrimizde de yaptik. Bunlardan en önemlileri yesil ekonomiyi sehre kazandirdik. Çöpten elektrik ürettik. Yine sudan enerji üretimi ve deniz dalgasindan elektrik üretim projelerini hayata geçirdik. Ayrica Büyüksehir Belediyemiz bünyesinde kurdugumuz istirak sirketlerimiz ile bu çalismalari hizli bir sekilde yapiyoruz. Kisaca ulusal baz da yaptigimiz çalismalarimizi yerelde de sistemsel olarak yerlestirerek önemli çalismalari hayata geçirdik” dedi.

Baskan Hilmi Güler, daha sonra Ordu Anadolu Imam Hatip Lisesi’nin düzenledigi ‘Imam Hatip Senligi’ programina katilarak, ögrenciler tarafindan hazirlanan sergiyi gezdi.
Kaynak: İHA