Bartin Irmagi'nda Gezi Tekneleri Için Derinlestirme Çalismasi Baslatildi

Bartin Irmagi’nin Çaglayan mevkiinde gezi tekneleri için derinlestirme çalismasi baslatildi. Irmak tabani is makineleri ile yapilan çalismalarla derinlestirilirken bu çalismalarla beraber tur tekneleri Çaglayan içine kadar girip dönüs yapabilecek.

Bartin Irmagi'nda Gezi Tekneleri Için Derinlestirme Çalismasi Baslatildi


Bartin’da kent merkezinden geçerek Karadeniz’e dökülen Bartin Irmagi’nin Çaglayan mevkiinde derinlestirme çalismalari baslatildi. Devlet Su Isleri (DSI) tarafindan yürütülen çalismalar dahilinde Çaglayan mevkiinde irmak tabani is makineleri ile derinlestiriliyor. Irmak tabanini kaplayan tas, çakil ve kum gibi malzemeler is makineleri ile kiyi seridine aliniyor.

Irmak derinligi yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çeken tekne turlarinin geçisi için uygun hale getiriliyor. Çalismalar tamamlandiginda gezi ve tur tekneleri Çaglayan’daki tarihi degirmen ve bent olarak bilinen bölgeye kadar giris yapip dönüs saglayabilecek.

Tur teknesi sahiplerinden Erdem Demir yapilan çalismanin turizm açisindan son derece önemli olduguna deginerek, “Gerek Bartin halki gerekse il disindan sehrimize gelen misafirler tekne turlarina yogun ilgi gösteriyorlar. Her yani yesilliklerle dolu Bartin Irmagi misafirler için çok özel bir gezi imkani sunuyor. Tabi Yali mevkiinden baslayan tekne turlarinda teknelerimizi Çaglayan mevkiinden dönüs yaptiriyoruz ancak bu kisimda irmak tabaninin çakil ve benzeri malzemelerle dolmasi bir risk olusturuyordu. Daha önce bu konuda Valilige basvuruda bulunmustuk. Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte çalismalar basladi ve bu çalismalar tamamlandiginda teknelerimizle sikinti yasamadan Çaglayan mevkiinden dönüs saglayabilecegiz. Tabi yapilan bu çalismalar turistik geziler için çok önemli. Irmagimizin her noktasi ayri güzel ancak Çaglayan mevkii tam bir turistik nokta. Teknelerimizle buraya kadar gelip dönüs yapabilmemiz çok olumlu olacak. Buradaki tarihi degirmen ve suyun bentten döküldügü noktada misafirler fotograf çekme imkani bulacak. Tekne sahipleri olarak bu çalismalara öncülük eden Valiligimiz ve emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA