Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Gelistirilen Formüller Ile Deprem Bölgesindeki Konut Teslimleri Hizlanacak'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, “Gelistirilen formüller ile deprem bölgesindeki konut teslimleri hizlanacak” dedi.

Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Gelistirilen Formüller Ile Deprem Bölgesindeki Konut Teslimleri Hizlanacak'


Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Kayseri’de Sanayici ve Is Adamlari Bulusmasi programina katildi.

Düzenlenen programa AK Parti Kayseri milletvekilleri, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, ilçe belediye baskanlari, protokol üyeleri ve is adamlari katildi.

Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, burada yaptigi konusmasinda, yillardir sorunlar için kosmaya çalistigini söyleyerek, “Dün sabah Adiyaman’daydik. 9 tane millet bahçesi açilisi ve 9 milyon fidan dikimi törenine Sayin Cumhurbaskanimiz da katildi.

Ayni zamanda deprem bölgesi oldugu için orada yaptirmis oldugumuz evlerin insaat durumunu görmek üzere aksama kadar bölgedeydik. Sonra Kayseri’mize geldik. Kayseri’ye dogru zaten ne zaman bizim arabalar burnunu çevirse içimizde bir ferahlik oluyor. Geçtigimiz hafta Kayseri basinini okudugum zaman, baslik atmislar ve bu basliklar da hosuma gitti. Gitmedi degil. Kimi diyor ki maratoncu gibi adam, kimi diyor ki efsane geri döndü, ne büyük siyasetçiymis ben emekli oluyorum derken geri geldi, yeniden bakan oldu gibi. Insani hos tutacak güzel seyler bunlar. Ben de ticaret erbabiyim. Disarida ticaretimi yaptiktan sonra evime gidip, bagimda oturup esimle dostumla keyif yaparak ayaklarimi uzatip televizyon seyredebilirim. Yazliklara gidip keyif yapabilirim ama onu tercih etmiyorum. Arkadaslar mücadele esas, mücadele elle yapilir, dille yapilir, bedenle yapilir, parayla yapilir, makamla yapilir. Mücadele yapilir velev ki bunlarin hiç birisine gücünüz yetmezse iste o zaman yüzünüzü eksitirsiniz ben bu kötülerden degilim diye. Eger mücadeleyi vermezsek kötüler hakim olur ve planlarimiz kötülerin eline kalir. Yillardir onun için gece gündüz demeden kosmaya çalisiyorum. Ömrümde hiç kimseye kin tutmadim hep affedici oldum ve Allah’in verdigi her neyse ona da itiraz etmedim, haset etmedim” dedi.



“Arkamdan söylenenleri kamyona koysaniz 15-20 tirla yürürüm”

Özhaseki, kimsenin zafer sarhosu olmamasi gerektigini söyleyerek, “Siyaset dünyasinda o kadar çok hasetlikle karsilasiyorsunuz ki. Herhalde arkadan söylenenler, dedikodular, giybetler, iftiralar. Sonra sizin oldugunuz yerde yüzünüze gülerken arkadan el sallayarak envai çesit söz söyleyenlerin hepsini de duyuyorsunuz. Allah sahit herkesi affediyorum, hiç önemli degil. Bunu niye anlattim? Vallahi içimden geldi. Sirtim delik desik, eger arkamdan söylenenleri kamyona koysaniz herhalde 15-20 tirla yürümem lazim. Gördügümüz kardesliklerden, kötülüklerden ama dedigim gibi hiç birimiz de birbirimize kin tutmayalim, haset etmeyelim önümüze bakalim devam edelim. Bir Urfali sairimiz var, onun da bir siiri var. Diyor ki; biz zaman baginin baharini da gördük, hüznü de gördük, nece rüzgarlari üzerimizden geçti, gam rüzgarlari da geçti üzerimizden. Mevki sahibi olunca sakin ki zafer sarhosu olma, o sarhosluktan sonra mest olup sabah kalkinca bas agrisiyla çirpinanlari da gördük, diyor. Bunu ben kendim için okudum kimse için okumadim. Zafer sarhosu olmamak lazim” ifadelerini kullandi.

“Kayseri’nin sorunlari için kol kola girilirse 11. milletvekili olurum”

Kayseri’deki milletvekillerinin Kayseri sorunlari için kol kola girmesi halinde kendisinin de 11. milletvekili olacagini söyleyen Bakan Özhaseki, “Kabine açiklandiginda zaten birkaç saat önce de Sayin Cumhurbaskanimiz beni davet etmisti ve orada kendisiyle konusmustuk, biz kabinede görev alip almayacagim hususunu. Bana da görev verildi, zor bir görev. Bir taraftan depremde ortaya çikan hasar, bir taraftan ülkenin depreme hazirlanmasi, bir taraftan elde olan birçok proje takip edilecek. Allah’in izni ile takip edecegim. Bir taraftan da Kayseri’mizi unutmayacagiz. Vatandasimiz, Kayserili hemsehrilerimiz AK Parti’ye 5 milletvekili verdiler, 6.’si ben olacagim. Cumhur Ittifaki’na 7 milletvekili verdiler, insallah 8.’si ben olacagim. Bugün de daha önceki dönemlerde yasamadigimiz bir seyin hasretiyle söylüyorum; Kayseri’deki 10 arkadasimiz eger kol kola girerlerse, Kayseri meselesi oldugunda evet hep beraber olalim derlerse, muhalif kanatlar oldugu halde Kayseri’yi kötülemekten vazgeçerlerse evet 10 milletvekiliyiz ben 11.’siyim demeye devam edecegim” dedi.



“Yeni formüllerle deprem bölgesinde konut teslimleri hizlanacak”

Deprem bölgesi için gelistirilen formüller ile konut teslimlerinin hizlanacagini söyleyen Balan Özhaseki, sözlerine su sekilde devam etti:

“Birçok sorun yasadiktan sonra bir de deprem afetiyle karsi karsiya kaldik. Adina asrin afeti deniyor ama sunu herkes bilsin bu topraklarda kurdugumuz bin yillik medeniyetin karsilastigi en büyük afet olsa gerek. 11 tane ilimiz, 14 milyon insan bundan etkilenmis. 100 kadar ilçemiz, bine yakin köyümüz ve dün aldim rakamlari 680 bin konut yikilmis. 170 bin de is yeri, depo, ahir yikilmis. Yani 850 bin tane bizim yapmak zorunda oldugumuz ev ve is yeri var. Bunlarin altyapisi da yapilacak. Bunlarin hepsinin maddi zarari 100 milyar dolar civarinda. Insanlarin bir kismi çadirdalar, bir kismi konteyner kentteler. Oradan da haliyle bir an önce çikmak istiyorlar. Evlerimizi yapin verin diyorlar. Bunlar için degisik formüller var. O formülleri gelistiriyoruz zaten. Insallah söz verdigimiz gibi 300 binden fazla konutu bir yil içinde, ondan sonraki 1 buçuk 2 yila kalmadan da bütün konutlari bitirip herkesi evlerine kavusturacagiz. Benim buldugum yeni formüller de var. Çarsamba günü kabine toplantimiz var, Sayin Cumhurbaskanimiza arz edecegim. Eger arkadaslarimiz da uygun görürlerse o formüller devreye girdiginde çok daha kisa süre içerisinde insallah bütün hak sahiplerinin haklarini vermis olacagiz ve helallesmis olacagiz.”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, “Bugün hepimiz çok mutluyuz, hepimiz gururluyuz. Çünkü sehrimizin medari iftihari Sayin Bakanimizi baba ocaginda ilk gelisi ile agirlamanin mutlulugunu yasiyoruz. Bu sehre atanali bir yil oldu. Bu sehrin her yerinde sizin eserlerinizi görmek, her sokaginda sizin yaptiginiz çalismalari görmek, Erciyes’ten en uzak ilçesine kadar izlerinizi görmek bizleri hep mutlu etti. Sizin himayelerinizde bu sehirde daha çok büyük hizmetler yapacagimizi söylüyor herkese saygilar sunuyorum” dedi.



Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç da, “Insallah Sayin Cumhurbaskanimizin Cumhurbaskanligi ve çok degerli Çevre Sehircilik Bakanimizin bakanligi basta olmak üzere tüm bakanlarimiza hayirli ugurlu olsun diyorum ve basarilar diliyorum. Türkiye Yüzyili’ni hazirlayacak olan anlayis içerisinde hep beraber çalismalari yapacagimizi paylasiyorum. Tekrar tesriflerinizden dolayi tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Seyhi Odakir tarafindan Bakan Özhaseki’ye hediye verilirken, Kayserispor Baskani Ali Çamli ile Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin tarafindan isminin yazili oldugu 38 numarali Kayserispor formasi hediye edildi.
Kaynak: İHA