Avrupa'ya Gidemeyen Rus Tekstilciler Rotayi Türkiye'ye Çevirdi

40 ülkeden yaklasik 6 bin hazir giyim alicisi Antalya’da düzenlenen fuarda bulustu. Alicilar, kadin, erkek, çocuk, ayakkabi, iç giyim ve ev tekstil sektörlerinde 150 Türk firmasi ile bir araya geldi. Yabanci tekstilciler arasinda Ruslarin yogun olmasi dikkat çekerken, Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Baskani Hikmet Eraslan, “Avrupa hava sahasinin kapali olmasi, Rus müsterinin Türkiye’de alisveris yapmasina vesile oldu” ifadelerini kullandi.

Avrupa'ya Gidemeyen Rus Tekstilciler Rotayi Türkiye'ye Çevirdi
Türk tekstil ürünlerini dünyaya pazarlayan en önemli organizasyonlardan Dosso Dossi Fashion Show, Antalya’da basladi.

Belek turizm merkezindeki Nest Convention Center’da 6-11 Haziran tarihleri arasinda düzenlenen fuar, bu yil rekor katilima ev sahipligi yapti. Etkinlige bu yil 40 ülkeden yaklasik 6 bin hazir giyim alicisi katildi.

Yabanci tekstilciler arasinda Rus ve Ukraynalilarin fazla olmasi dikkat çekti. Alicilar, kadin, erkek, çocuk, ayakkabi, iç giyim ve ev tekstil sektörlerinde 150 Türk firmasi ile bir araya geldi.

“Türk ekonomisine katkisi olacagina inaniyorum”

Rusya - Ukrayna arasinda devam eden savas nedeniyle Avrupa’ya gidemeyen Rus tekstil toptancilarinin rotayi Türkiye’ye çevirdigini belirten Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Baskani Hikmet Eraslan, “Yogun bir ilgi var. Savas olmasina ragmen Rusya’dan katilimin da yogun olmasi buradaki firmalarimizi, Rus ve Ukraynalilarin burada Dosso Dossi’nin güven çatisi altinda olmasi bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Avrupa hava sahasinin kapali olmasi Rus müsterinin Türkiye’de alisveris yapmasina vesile oldu. Gerek tekstilde, gerek turizmde bu organizasyonun Türk ekonomisine katkisi olacagina inaniyorum” dedi.



“Bir müsteri turizmde üç müsteri demektir”

Fuara katilan müsterilerin kendi ülkelerinde butik ve magaza sahibi olduguna dikkat çeken Eraslan, bu durumun kendileri açisindan önemine vurgu yapti. Eraslan, “Bu insanlar 6 ay boyunca Türkiye’de kalip ürün almaya devam edecekler. Bunun yani sira bir müsteri turizmde üç müsteri demektir. Pozitif etkilenmis 3 insanin, kendi ailesi ya da yakinin tekrar Türkiye’ye yönlendirmek adina ikna ediyor olmasi demek. Bu is insanlarinin bu pozitifligi anlatmasi, Türk ekonomisine katki veriyor ve bizlerin yurt disindaki popülaritesini arttiriyor” ifadelerine yer verdi.

“Müsterilerin gözlerinde memnuniyeti görüyorum”

Fuardan dolayi memnuniyetini dile getiren alicilardan Anna Chernova da, “Buraya ailemizle birlikte geliyoruz ve alisveris yapiyoruz. Çok güzel bir fuar ve çok memnunuz. Çok fazla ülkeden katilanlar var ve o müsterilerin gözlerinde de bu memnuniyeti görüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA