Ankara'da Çocuk Haklari Konulu Çalistay Düzenlendi

Avukatlarin, barolarin çocuk haklari alanindaki bilgi birikimini arttirmak ve barolarin kapasitelerini güçlendirmek amaciyla Ankara’da çalistay düzenlendi.

Ankara'da Çocuk Haklari Konulu Çalistay Düzenlendi
Avukatlarin ve barolarin çocuk haklari alanindaki bilgi birikimini arttirmak ve çocuklarin esit bir sekilde adalete erisimini saglamak amaciyla baslatilan “Çocuk Haklarinin Gelistirilmesi, Korunmasi ve Izlenmesi Konusunda Avukatlarin ve Barolarin Kapasitelerinin Güçlendirilmesi (ÇABA)” projesi çerçevesinde Ankara’da bir otelde çalistay gerçeklestirildi.

Avrupa Birligi’nin finanse ettigi proje, TBB ve UNICEF’in yakin is birligiyle yürütülecek. Projede 2 bin avukata verilecek egitimle en az 100 bin çocuk, adli yardim hizmetlerinden dolayli olarak yararlanacak.

“Çalismanin amacina hizmet etmesini diliyorum”

Türkiye Barolar Birligi Baskani Erinç Sagkan, uzun yillardir Türkiye’de adalete erisimde dezavantajli gruplarin haklarini savunmak için büyük bir mücadele içerisinde olduklarini belirterek, “Bu mücadeleyi yürütürken bizi diger unsurlardan ayiran en önemli etken bizim bu alanda vicdanlariyla, gönüllük esasiyla, bilgi, birikim ve deneyimle destekleyen binlerce, on binlerce meslektasimizla birlikte bu mücadeleyi yürütmemiz. Bu projeye emek sunan tüm bilesenlere ayri ayri tesekkür ediyor, çalismanin amacina hizmet etmesini diliyorum” dedi.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina de Domonicis, UNICEF’in son 20 yilda çocuk adaleti alaninda çok büyük reformlar ve ilerlemeler kaydettigini belirtti.

Domonicis, Türkiye’de çocuklarin adalete hakkaniyetli bir sekilde erisimine engel olan bazi sorunlarini oldugunu da söyledi.



Çalistay, katilimcilarin aile fotografi çekilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA