AIA Karadeniz Projesi Koordinasyon Toplantisi Samsun'da Yapildi

Avrupa Isletmeler Agi (AIA) Karadeniz Projesi Bölgesel Koordinasyon Toplantisi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) ev sahipliginde Samsun’da yapildi.

AIA Karadeniz Projesi Koordinasyon Toplantisi Samsun'da Yapildi
Samsun TSO’nun koordinatörü oldugu, KOSGEB Samsun Müdürlügü, KOSGEB Sinop Müdürlügü, Çorum Ticaret ve Sanayi Odasi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasi’nin ortak olarak yer aldigi, Avrupa Isletmeler Agi Karadeniz Projesi’nin Bölgesel Koordinasyon Toplantisi Samsun’da gerçeklesti.

Proje çerçevesinde gerçeklestirilen bölgesel koordinasyon toplantisinda, projelerde gelinen nokta itibariyle mevcut durum ve Tek Pazar Programi kapsaminda 2022-2025 döneminde yürütülen çalismalar görüsüldü. Toplantida ayrica, KOBI’lerin uluslararasilasmasina ve sürdürülebilirligine katki saglamak, inovasyon altyapilarini gelistirmek ve KOBI’lerin daha dayanikli olmalarini saglamak için yürütülen Avrupa Isletmeler Agi-Karadeniz Projesi’nin bu anlamda hedeflerine ulasabilmesi için yapilan faaliyetler ve önümüzdeki dönemde yapilacak faaliyetler de karsilikli görüs alisverisi yapilarak degerlendirildi.

Samsun TSO Dis Iliskiler Müdürü ve AIA Karadeniz Projesi Proje Koordinatörü Oguz Sandikçi, konsorsiyum adina projede hedeflerinin mevcut gerçeklesme durumu ve önümüzdeki dönem yapilmasi planlanan faaliyetler hakkinda bilgilendirme yapti. KOSGEB AB Dis Iliskiler Müdürü Pinar Isin ise yaptigi konusmada, Avrupa Isletmeler Agi Karadeniz projesi kapsaminda sunulan hizmetlerin, KOBI’lerin dis dünyaya açilmalarina ve yurt disi pazarlarda daha rekabetçi olmalarina büyük katki sagladigini ifade etti.



Il sayisi 16’ya çikti

Toplantinin ardindan degerlendirmede bulunan Oguz Sandikçi, “2008 yilindan itibaren odamiz koordinatörlügünde yürütülen Avrupa Isletmeler Agi Karadeniz Projesi ile bölgemizde faaliyet gösteren KOBI’lere hizmet vermekteyiz. Bu kapsamda KOBI’lere AB mevzuati, politikalari, finansa erisim gibi konularda egitim ve danismanlik hizmetlerini içeren faaliyetlerin yani sira bölgelerimizdeki KOBI’ler ile Avrupa KOBI’leri arasinda ticari ve teknolojik isbirligi kurulmasina yönelik çesitli ikili görüsmeler, fuar ziyaretleri ve eslestirme faaliyetleri gerçeklestiriyoruz. Yeni dönemde, konsorsiyumumuzun sorumluluk alanini Karadeniz bölgesinde yedi ili daha ekleyerek toplam 16 ile çikardik. KOSGEB Sinop Müdürlügü ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odasi’ni konsorsiyumumuza yeni ortak olarak ekledik. Yeni dönemde, sürdürülebilirlik ve dijitallesme gibi önceliklere de odaklanarak bölgemizdeki KOBI’lerin rekabet güçlerinin arttirilmasi ve uluslararasi isbirligi firsatlarina ulasmalari çalismalarimiz devam edecektir” dedi.

KOSGEB AB Dis Iliskiler Müdürü Pinar Isin ve uzman ekibinin de katildigi toplantiya Samsun TSO, Trabzon TSO, Çorum TSO proje uzmanlari ile KOSGEB Samsun Müdürü Nebahat Livaoglu, KOSGEB Sinop Müdürü Nedim Kasikirik katildi.

Kaynak: İHA