Van'da Yapay Zeka Destekli 'Akilli Kent Yönetim Merkezi' Kuruldu

Van Büyüksehir Belediyesi akilli sehircilik teknolojileri bünyesinde kent ile ilgili tüm verilerin tek bir noktada toplandigi ve yönetildigi akilli kent yönetim merkezini hizmete açti.

Van'da Yapay Zeka Destekli 'Akilli Kent Yönetim Merkezi' Kuruldu
Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci’nin katimiyla hizmete alinan Akilli Kent Yönetim Merkezi; sehir yönetimi, enerji verimliligi, ulasim, saglik hizmetleri, güvenlik ve diger alanlarda hizmet verecegi gibi muhtemel afet durumlarinda ise afet koordinasyon merkezine dönüstürülebilecek.

Van Büyüksehir Belediyesi ana binada açilan merkezi gezen Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ozan Balci, merkezin isleyisi ile ilgili Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel’den bilgi aldi. Burada çalisan personelle de ayaküstü sohbet eden Vali Ozan Balci, merkezin hayirli olmasini diledi.

Yapay zeka destekli kent sistemlerinin de kullanildigi Akilli Kent Yönetim Merkezinde; akilli kavsak yönetim sistemi, araç trafigi ve yaya trafigi verisi olusturma sitemleri, sehir sicaklik, nem, rüzgar gibi anlik verilerin ölçümü ve sehir istatistik yönetimi, akilli otopark sistemleri, akilli park ve yesil alan sulama sistemlerinin yönetimi, akilli park güvenlik sistemleri yönetimi, akilli aydinlatma sistemleri yönetimi ve kuruma ait tüm görüntüleme sistemleri yönetimi buradan saglanabilecek. Ayrica kisa sürede afet koordinasyon merkezine dönüstürülebilecek olan merkez, muhtemel afet durumlarinda ise sahip oldugu kamera ve sensör agi sayesinde sahadaki durumdan anlik veri akisi saglayarak, sahadaki ekiplerin koordinasyonu hizli bir sekilde saglanabilecek.
Kaynak: İHA