Sehit Yüzbasi Burak Coskun Parki Keçiören'de Hizmete Açildi

Keçiören Belediyesi tarafindan ilçedeki Sehit Kubilay Mahallesi’ne insa edilen ve “Sehit Yüzbasi Burak Coskun” ismi verilen parkin açilisi yapildi.

Sehit Yüzbasi Burak Coskun Parki Keçiören'de Hizmete Açildi
Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan açilis programinda Kur’an-i Kerim tilaveti gerçeklestirildi.

Programinda katilimcilara hitaben konusan Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, “Sairimiz diyor ki ’Bayraklari bayrak yapan üstündeki kandir, toprak eger ugrunda ölen varsa vatandir.’ Rabbimiz de ayetinde diyor ki, ‘Sehitler ölmez, onlar diridirler; lakin siz onlari göremezsiniz ama onlar sizi görür.’ Bu topraklar için Çanakkale’de, Yemen’de, Türkiye’nin dört bir yaninda sehitler verdik. Eger bugün vatanimiz, ülkemiz, devletimiz varsa bunu önce Rabbimize sonra sehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Sairimiz Mehmet Akif Ersoy diyor ki, ‘Bir ülke ki sehitlerine sahip çikmazsa bilesiniz ki gün olur o ülke ugruna sehit olacak kimse kalmaz.’ Burak Coskun komutanimiz da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onur ve gurur sayfasinda bir yildiz olarak devletimiz var oldugu sürece kalacaktir insallah” dedi.

Türkiye’nin birlik ve bütünlügüne yönelik oyun ve senaryolarin sürekli devreye sokuldugunu da dile getiren Altinok konusmasini söyle sürdürdü:

“Türkiye zor bir cografyada bulunuyor. Türkiye’yi nasil böler ve parçalariz diyerek oyun ve senaryolar sürekli yaziliyor. Bin yildir bu topraklardayiz ve bu topraklarda yasamanin bir bedeli var. Bu topraklarda yasamamiz da Burak Coskun gibi kahraman ve sehitlerimiz sayesindedir. Türkiye bölgesinde artik daha fazla söz sahibidir. Savas uçagi olan bir Türkiye, Savas gemisi olan bir Türkiye, uzun menzilli füzesi olan bir Türkiye, tankinin bakimini Israil'e yaptiran degil tank üreten bir Türkiye, IHA ve SIHA’lari olan bir Türkiye var. Daglarinda artik teröristin, vatan hainlerinin, taseronlarin bayragi olan degil Türk bayragi olan bir Türkiye var. Cudi'de, Tendürek’te bayragimiz var. Daha önce bu daglara giremiyorduk. Silahlarimizi hem ülke içinde ve hem ülke disindaki operasyonlarimizda kullaniyoruz. Biz bunlara sahip oldukça yeniden dünyadaki medeniyetin merkezi olacagiz. Büyük bir medeniyete sahip ecdadin evlatlari olmanin serefini de yasamaya devam edecegiz. Sehitlerimizin ruhu sad olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ilelebet var olsun. Basta Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kurucusu, banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Milli Mücadele kahramanlarimizi, sehit ve gazilerimizi, Anadolu’yu Anadolu yapan analarimizi rahmet ve minnetle aniyoruz.”

Burak Coskun’un Annesi Gülten Coskun da duygusal bir konusmayla ogluna seslenerek, “Canim oglum Burak. Sen vatan için canini feda ettin. Bize ise bu güzel parki hatira olarak biraktin. Buranin yapiminda emegi geçen baskanimiza çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Kurdele kesim merasiminin ardindan park hizmete açildi.

Sehit Yüzbasi Burak Coskun Parki’nin açilisina Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Sehit Burak Coskun’un Babasi Gülbay Coskun, Annesi Gülten Coskun ve Esi Müge Coskun, sehidin komutani Albay Yakup Kutman, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.



Yüzbasi Burak Coskun kimdir

Burak Coskun, Gara’ya ilk adim atan ve 3 silah arkadasiyla sehit olan Pençe Kartal-2 harekati Piyade Yüzbasisidir. Burak Coskun’un askerliginin büyük bir bölümü Kuzey Irak’ta geçmistir. Yüzbasi Burak Coskun, sehit oldugu zaman 46 yasindaydi. Sehidin baba evi de Ankara’dadir. Yüzbasi Burak Coskun, ailesinin tek ogludur ve 6 yasinda bir kizi vardir. Burak Coskun, Pençe Kartal-2 Harekâtinda 10 Subat 2021 tarihinde sehit olmustur.
Kaynak: İHA