Ögrencilerden Yenilikçi Geri Dönüsüm

Samsun’da Çevre Haftasi etkinlikleri çerçevesinde lise ögrencileri atik malzemelerden ilginç sapkalar yapti. Yaptiklari sapkalari defilede sunan ögrenciler geri dönüsümün önemine dikkat çekti.

Ögrencilerden Yenilikçi Geri Dönüsüm
Türkiye Çevre Haftasi dolayisiyla Samsun Cumhuriyet Meydani’nda çesitli etkinlikler yapilmaya devam ediyor. Kurumlar meydanda kurduklari stantlarda kendi faaliyetlerini anlatirken çevre kirliligine dikkat çekmek amaciyla okullar ise bir takim gösteriler düzenliyor. Sabah saatlerinde baslayan etkinliklerde ilk olarak Sehit Vural Akdeniz Ilkokulu ögrencileri geri dönüsüm plastik, karton, kumas malzemelerinde yaptiklari kostümlerle defile yapti. Akabinde Canik Düzardiç Ilkokulu ögrencileri ‘Çimen’ ismini verdikleri tiyatro gösterisi sundu. Tiyatro gösterisinde çevresini kirleten, akabinde yasadigi olaylarla çevreye daha duyarli biri olan çocugun hikâyesi anlatildi. Minik ögrencilerin gösterileri büyük alkis topladi.

Fatma Çavus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan ögrenciler ise çevreden topladiklari ilaç kutulari, deniz kabuklari, pet ve cam sislerden sapka yapti. Yaptiklari bu sapkalarla podyuma çikan ögrenciler haftalardir bu sapkalari yapmak için ugrastiklarini ve atik malzemelerin yasama tekrar kazandirilabildigine dikkat çekmek için bu defileyi gerçeklestirdiklerini belirttiler.
Kaynak: İHA